Activiteiten | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Aandacht voor sterven

Over zorg in de laatste levensfase

Heb je in de laatste levensfase extra zorg en aandacht nodig? Zo ja, welke zorg is er dan voor jou beschikbaar? Een beladen onderwerp waar op 16 mei in de bibliotheek van Dalfsen verder over gesproken wordt.

Na een korte film vertellen medewerkers vanuit thuiszorg, geestelijke verzorging, het hospice en de bibliotheek over hun visie op de laatste levensfase en wat voor zorg er mogelijk is. Dit is een activiteit van het Netwerk Palliatieve Zorg, regio IJssel-Vecht & Noordoost-Overijssel.

Programma

Na een korte inleiding op de palliatieve zorg wordt een documentaire van Bureau Morbidee vertoond. Marieke Postema en Joyce Nap van het Hospice Dalfsen vertellen over het verblijf in een hospice. Daarna vertelt Boukje Overweg hoe de thuiszorg kan bijdragen aan goede palliatieve zorg thuis, waarna Alice Cramer ons meeneemt in de mogelijkheden voor geestelijke verzorging thuis.
Tot slot vertelt Erika de Weerd welke rol de bibliotheek kan spelen in de palliatieve fase van iemands leven.

Het programma start op 16 mei om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) bij Bibliotheek Dalfsen in de de Trefkoele+ te Dalfsen. De toegang is gratis.
Aanmelden verplicht.

Inschrijven is niet (meer) mogelijk

Datum maandag 16 mei 2022
Tijd 19:30 uur