Activiteiten | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Workshop 'Eenvoudig schrijven'

Workshop 'Eenvoudig schrijven'

Een praktische cursus (gratis) voor iedereen die vanuit een maatschappelijke organisatie teksten schrijft en dit voor iedereen op een begrijpelijke manier wil leren doen.

Een tekst op taalniveau B1 begrijpt bijna iedereen (zo'n 95% van de bevolking). Ook mensen die geen hoge opleiding hebben gehad en voor hun werk nooit hoeven te lezen. Daarom noemen we taalniveau B1 ‘eenvoudig Nederlands’. Overheden en bedrijven schrijven hun teksten meestal op taalniveau C1. Ongeveer 60% van onze bevolking kan die teksten echter niet goed begrijpen.

Schrijven, informatie overbrengen via tekst, heeft als belangrijkste doel dat je bereikt wat je wil bereiken: de lezer moet vaak iets doen na het lezen van de tekst zoals medicijnen op de juiste manier innemen, zich goed verzekeren of zich houden aan de voorwaarden van een vergunning of uitkering. Dit doel bereik je alleen als je in ‘eenvoudig Nederlands’ (B1 niveau) en met focus op het doel dat je wilt bereiken schrijft. Doe je dit goed, dan is de kans groot dat je lezer doet wat je van hem verwacht. Tijdens de workshop 'Eenvoudig schrijven' leer je hoe je dit doet.

Week van Lezen en Schrijven website banner 1080x400 Probiblio2021

Inschrijven is niet (meer) mogelijk

Datum maandag 6 september 2021
Tijd 14:00 tot 15:30 uur
Waar Trefkoele+, Dalfsen
Voor wie Volwassenen (18+)
Prijs Gratis