Activiteiten | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Webinar Jongeren, internet en opvoeden #hoedan?

Webinar Jongeren, internet en opvoeden #hoedan?

Een webinar met praktische tips over het mediagebruik van jongeren in het voortgezet onderwijs voor ouders van kinderen tussen de 12 en 18 jaar. 

In het kader van de Week van de Mediawijsheid (5 november t/m 12 november 2021) neemt Jacqueline Kleijer, mediapedagoog bij Bureau Jeugd en Media ouders in vogelvlucht mee in de uitdaging waar je als opvoeder voor staat in dit online tijdperk. ‘Wat doen jongeren online? Én wat doet dat met hen?’ Ouders krijgen praktische inzichten en opvoedingstips die zij meteen in de praktijk kunnen toepassen over schermtijd, gamen, online seksualiteit, cyberpesten. En hoe houd je alles in balans? 

Meld je aan

Heb je kinderen in het voortgezet onderwijs? Meld je dan aan voor dit webinar. Je ontvangt praktische tips om het gesprek aan te gaan over het gedrag online. Ook is er voldoende ruimte voor vragen. Laat je inspireren!

Deze gratis webinar wordt gegeven tijdens de jaarlijkse Week van de Mediawijsheid, een initiatief van Netwerk Mediawijsheid

Over Jacqueline Kleijer

Jacqueline Kleijer werkt Bureau Jeugd & Media, voor dit bureau geeft ze gastlessen, ouderavonden en trainingen aan professionals over mediawijsheid. Haar expertise is (online) seksualiteit, identiteit en beïnvloeding. Ze heeft een achtergrond in therapeutische jeugdhulp en als intensief ambulante gezinswerker. Jacqueline wordt ook regelmatig gevraagd in adviestrajecten voor scholen en gemeentes. En ze studeert ethiek. 

Inschrijven is niet (meer) mogelijk

Datum donderdag 11 november 2021
Tijd 20:00 tot 21:00 uur
Waar Online evenement
Voor wie Volwassenen (18+)
Prijs Gratis