Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Week van de Mediawijsheid 8 t/m 15 november

Speel MediaMasters en ontdek de vele kanten van digitale wereld!

MediaMasters is een spannende serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. Hoe ga je mediawijs om met WhatsApp, privacy en nepnieuws?

Leerlingen gaan samen in de klas én thuis het avontuur aan en bundelen hun mediawijze krachten om MediaMissies te volbrengen. Durft jouw klas het aan?

MediaMasters kan vanaf oktober het hele schooljaar worden gespeeld, met als hoogtepunt de landelijke wedstrijd tijdens de Week van de Mediawijsheid op 8 t/m 15 november. Meld nu je klas aan voor MediaMasters 2019/2020.

Inschrijven kan via mediamasters.nl.

MediaMasters
Na de Week van de Mediawijsheid gaat MediaMasters door! Meer aandacht besteden aan bijvoorbeeld privacy, online omgangsvormen of cyberpesten? Klassen kunnen met extra MediaMissies dieper op een thema ingaan. Verschillende organisaties hebben deze thematische MediaMissies gemaakt waarmee scholen het hele schooljaar aan de slag kunnen met mediawijsheid. Deelname aan MediaMasters is gratis. Inschrijven kan via mediamasters.nl.

Hunted
Dit schooljaar is de game geïnspireerd op de NPO-serie Hunted De vier hoofdrolspelers van MediaMasters worden via een spannende challenge uitgedaagd om 24 uur lang anoniem en op één locatie te blijven, terwijl een team van cyberexperts naar hen op zoek gaat. Hierbij is het belangrijk om zo min mogelijk datasporen achter te laten, wat lang niet zo gemakkelijk blijkt te zijn. De karakters in de game en de leerlingen in de klas gaan samen deze challenge aan en worden zich hierdoor bewust dat online zijn ook betekent dat je gegevens achterlaat. De game sluit op deze manier ook mooi aan op het thema van de Week van de Mediawijsheid: Aan of uit?”

Warning: array_merge(): Argument #2 is not an array in /var/www/vhosts/bibliotheekdalfsen.nl/www/modules/mod_rbg_ticker/mod_rbg_ticker.php on line 40

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/bibliotheekdalfsen.nl/www/modules/mod_rbg_ticker/mod_rbg_ticker.php on line 44