Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

3D-pen tekenen, Ozobot en robot bouwen

Kunstgreep WAK
3D-pen tekenen, Ozobot en robot bouwen

In de workshop 3D-pen tekenen maak je zowel platte tekeningen als unieke driedimensionale ontwerpen, gebouwen en voorwerpen in alle kleuren.

Wat kun je maken ?

3D Pen tekenen

3DPentekenenDe pen heeft slechts één knop en hoeft niet ingesteld te worden. Je kunt filament in vele kleuren gebruiken.
Teken en maak je eigen ontwerp van een dier, iets voor een feest of een sieraad.
Naast tips, tricks en uitleg krijg je ook patronen, waardoor je de afbeeldingen direct zelf kunt namaken met het overtrekvel.

OzobotrouteOzobot

De minirobot Ozobot (met de doorsnede van een pingpongballetje) laat je bewegen door het maken van kleurcodepatronen. Dat kan eenvoudig met papier en stift.

robotRobot bouwen

De onderdelen van de robot kunnen eenvoudig op gratis materialen, zoals karton bevestigd, worden. Met de BYOR-kit zijn kinderen dus helemaal vrij in de vormgeving van hun robot of apparaat. Met de 3D-printer of lasercutter kunnen ook (onderdelen van) de robot gemaakt worden

Makerkar

Met de Makerkar van de Bibliotheek kun je zelf dingen maken, programmeren en nieuwe technologieën ontdekken. Bv. 3D-printen, vinylsnijden, lasersnijden en alles rond robotica.
We hebben microbits, ozobots, Robot Byor-kit, 3D-pennen, 3D-printer, vinylsnijder en een lasersnijder.

In een netwerk van kenners, kunstenaars, docenten, mediacoaches en hobbyisten ontwikkelen we lesmateriaal en workshops.
Iedere schoolvakantie is er een workshop voor basisschoolkinderen in de Bibliotheek in één of meerdere kernen in de gemeente Dalfsen.

Voor workshops of klassikale lessen met de Makerkar graag contact opnemen via onze website https://www.bibliotheekdalfsen.nl/ of email .

Locatie: De Spil, Bibliotheek Nieuwleusen- Makerplaats

Ik ga akkoord met de privacyverklaring