Facebook twitter nieuwsbrieflogo

De Bibliotheek iets voor jou?

Gepubliceerd op: maandag 12 december 2016
De Bibliotheek iets voor jou?

De Bibliotheek is er voor iedereen!
De Bibliotheek is nog altijd een laagdrempelige ontmoetingsplaats.
De Bibliotheek voorziet in de behoefte naar kennis en informatie.
De Bibliotheek is er voor jouw leesplezier.

Interesse om daar een steentje aan bij te dragen? Dat kan in een drukke uitleen op bv. een middag of avond. Karren leeghalen, boeken sorteren, displayen op de tafels, opruimen, eenvoudige vragen van klanten beantwoorden etc.
Voorwaarde is een goede kennis van de Nederlandse taal.
Maar ook hebben wij werk achter de schermen zoals het repareren van boeken.
Voor iedere vrijwilliger is er veel gezelligheid en inspiratie.

Gastvrouw

Wij zoeken nog mensen voor de vestigingen in:

Lemelerveld: dinsdagmiddag.

Oudleusen: vrijdagmiddag.
Deze vestiging draait per 1 januari 2017 uitsluitend op vrijwilligers. Wij hebben al een leuk team wat betreft de maandag t/m de donderdag. Deze vier dagen is de bibliotheek open. Het gaat om vrijwillig werk onder leiding (op afstand) van een betaalde bibliotheekmedewerker. Wij zoeken echter nog twee enthousiaste mensen die graag als vrijwilliger aan het werk gaan op de vrijdagmiddag zodat wij dit dagdeel ook open kunnen gaan. Betrokken gastvrije mensen die het leuk vinden om anderen te helpen, die goed samen kunnen werken, kunnen organiseren en die van boeken en media houden. De werkzaamheden lopen uiteen van het actief begroeten van bezoekers, het zorgen voor een gastvrije sfeer, intern transport van de boeken, plaatsen van media in kasten, administratie als het inwerken van tijdschriften tot mensen wegwijs maken, het nakijken van boeken en nog veel meer.
Vraag naar het aanmeldformulier en geef je op bij

Voorlezen
Daarnaast zoeken wij voor de Boekstartsessies in de bibliotheek van Lemelerveld minimaal twee enthousiaste voorleesvrijwilligers. Het betreft dus voorlezen aan hele jonge kinderen. Dat betekent praten, zingen, voorlezen, muziek maken met sambaballen etc. ( )

Digi-sterker
Tevens zoeken wij vrijwilligers die klanten digitaal willen begeleiden en stimuleren om hun weg te vinden op internet. ()

De Bibliotheek organiseert korte cursussen "Werken met de e-overheid". Cursisten leren in vier bijeenkomsten optimaal omgaan met digitale loketten. Vertrouwelijkheid, veiligheid en privacy zijn hierbij van belang. Voor het geven van de cursus worden vrijwilligers-docenten gezocht. )

Loop eens vrijblijvend binnen en informeer naar de mogelijkheden.
Wie weet zit er iets leuks voor u bij!