Facebook twitter nieuwsbrieflogo

Foto-expositie VoorleesExpress Overijssel in Gemeentehuis Dalfsen

Gepubliceerd op: maandag 03 juli 2017
Foto-expositie VoorleesExpress Overijssel in Gemeentehuis Dalfsen

De VoorleesExpress is een landelijk project dat door alle Overijsselse Bibliotheken wordt uitgevoerd.  Een vrijwilliger komt twintig keer thuis bij gezinnen om ouders en kinderen enthousiast te maken over (interactief) voorlezen, boeken en verhalen. Daarmee stimuleert de vrijwilliger het leesplezier en de taalontwikkeling van de kinderen. Bovendien ondersteunt de vrijwilliger de ouders om zelf een voorleesritueel te creëren. Meer informatie over de VoorleesExpress is te vinden op www.voorleesexpress.nl.

Leuk om te weten is dat de VoorleesExpress deze maand genomineerd is voor de internationale prijs Joy of Reading Award 2017. De werkwijze van de Overijsselse Bibliotheken is hierbij als goed voorbeeld gebruikt.