Facebook twitter nieuwsbrieflogo

Onderzoek Ouders en kinderen 0-4 jaar

Gepubliceerd op: woensdag 16 augustus 2017
Onderzoek Ouders en kinderen 0-4 jaar

Ouders zien het belang van voorlezen voor de taalontwikkeling van kinderen in, maar er is nog veel onbekendheid over vanaf wanneer voorlezen nuttig is.
Ook weten twee op de vijf ouders niet dat kinderen gratis lid kunnen worden van de Bibliotheek en is het (diverse) aanbod van de Bibliotheek voor jonge kinderen bij lang niet iedereen bekend. De Bibliotheek wordt vooral geassocieerd met boeken en als plek die pas echt interessant is voor kinderen vanaf een jaar of 4.

Het onderzoek is in mei 2017 uitgevoerd door het onafhankelijke marktonderzoekbureau Ruigrok NetPanel in opdracht van ProBiblio.
Aan het onderzoek hebben 1.037 ouders van kinderen van 0-4 jaar uit heel Nederland deelgenomen, zowel leden als niet-leden.

Dit onderzoek is niet gedaan onder de vaste Biebpanelleden, maar onder een willekeurige groep.