Facebook twitter nieuwsbrieflogo

Nederland leest : Robots, redding of bedreiging ?

Gepubliceerd op: dinsdag 24 oktober 2017
Nederland leest : Robots, redding of bedreiging ?

Van 1 tot en met 30 november is er weer Nederland leest! Dit jaar staat de Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen in het teken van robotica.
Een maand lang kun je je met boeken, films en een lezing onderdompelen in dit spannende onderwerp.

De robot in de maatschappij
Ze werden al een eeuw geleden voorspeld, maar nu zien we ze toch echt in grote getale in de samenleving. Binnen een paar jaar zijn zelfrijdende auto’s, bezorgdrones en machines met kunstmatige intelligentie de normaalste zaak van de wereld. Terwijl robots in fabrieken en op bedrijfsterreinen natuurlijk al tientallen jaren bestaan. Tegenwoordig worden zelfs krantenartikelen al door bots geschreven. Waar eindigt dit? In een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Wat staat ons de komende jaren te wachten?

Geef je mening, krijg een boek
Je krijgt het boek I, Robot van Isaac Asimov cadeau deze maand in al onze vestigingen (zolang de voorraad strekt).
Praat erover in de Bibliotheek of geef iedere week via de poll op de website jouw mening over robotica.

Willem Peter de Ridder in de Bibliotheek Dalfsen
Tijdens Nederland Leest organiseren we een lezing met Willem Peter de Ridder.
De Ridder is directeur van Futures Studies. Als futuroloog helpt hij organisaties bij het verkennen van de toekomst, het bedenken van toekomstbestendige strategieën en het inspelen op nieuwe ontwikkelingen. De lezing gaat over de invloed van robotica op de werkgelegenheid. De toegang is gratis.
Datum: Donderdag 23 november
Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.
Locatie: Trefkoele+ Panoramazaal, Ruigedoornstraat 108, Dalfsen.
Aanmelden via : of website www.bibliotheekdalfsen.nl

NLL logozwartboekwitte tekst HRschild foto willem de ridder