Facebook twitter nieuwsbrieflogo

De bibliotheek biedt hulp bij belastingzaken

Gepubliceerd op: maandag 30 oktober 2017
De bibliotheek biedt hulp bij belastingzaken

De bibliotheken zijn een geschikte partner voor de Belastingdienst voor hulp bij de belastingaangifte en de aanvraag van toeslagen, omdat bibliotheken voor iedereen dichtbij en toegankelijk zijn.

Bibliotheken werken daarvoor met anderen samen. Burgers kunnen ook nog steeds terecht bij de bestaande hulpstructuur van de Belastingdienst (HUBA: Hulp bij aangifte).

De bibliotheek heeft computers om de belastingaangifte te kunnen doen

De bibliotheek heeft computers met veilige internetverbinding en printfaciliteiten. Mensen kunnen zelfstandig hun (belasting)zaken met de digitale overheid regelen. Het gebruik van de faciliteiten is gratis.

De bibliotheek heeft cursussen

De bibliotheek biedt gratis cursussen aan om digitale basisvaardigheden op te doen. Zo regel je gemakkelijk en snel al je zaken met alle overheidsinstanties.

• Klik & Tik: basisvaardigheden computer- en internetgebruik;
  • Digisterker: leren werken met de digitale overheid, waaronder belastingaangifte en aanvraag toeslagen.

kt RGB grootDigisterk

De bibliotheek biedt informatie

De bibliotheek kent spreekuren voor hulp bij belastingaangifte en aanvraag van toeslagen. Mensen kunnen in de bibliotheek terecht op speciale spreekuren of worden rechtstreeks naar het juiste adres verwezen, zodat iedereen individuele hulp op maat kan krijgen.

Lokale samenwerking

Alle partijen werken samen om alle vragen optimaal te kunnen beantwoorden. Meer informatie daarover vindt u op deze pagina.

Landelijke samenwerking

Meer informatie over de achtergronden van deze samenwerking vindt u op de website Bibliotheek en Basisvaardigheden.

C9IVE-FXcAAaRky.jpg