Facebook twitter nieuwsbrieflogo

Schrijversbezoek in Lemelerveld en Nieuwleusen

Gepubliceerd op: woensdag 22 november 2017
Schrijversbezoek in Lemelerveld en Nieuwleusen

Harmen van Straaten was 21 november in de bibliotheek van Lemelerveld en Nieuwleusen.
Tijdens dit bezoek hebben de leerlingen van de groepen 7 van vier basisscholen in de gemeente Dalfsen-Nieuwleusen kunnen kennismaken met een kinderboekenauteur/illustrator. Op deze manier leren de kinderen de persoon achter het boek kennen.

Dinsdagochtend bezochten de groepen 7 van de Heideparkschool en de Heilig Hartschool de bibliotheek in Lemelerveld om met hem kennis te maken en vragen te stellen.
Dinsdagmiddag brachten de groepen 7 van de Wegwijzer en het Kompas een bezoek aan de bibliotheek in Nieuwleusen.

Harmen vertelde over zijn boeken, las een stukje voor en beantwoordde vragen van de kinderen. Daarna gaf Harmen tekenles.
Hij liet zien hoe je met een simpel begin verschillende dieren kon tekenen.

HvS1

HvS5Harmen van Straaten

Harmen van Straaten (1961) studeerde rechten en ging werken als jurist. Omdat dat werk hem niet beviel, besloot hij kinderboeken te gaan illustreren. Inmiddels is hij een veelgevraagd illustrator.
In 2001 won hij met zijn illustraties in Een opa om nooit te vergeten een prestigieuze internationale prijs die jaarlijks door IBBY wordt toegekend aan een kinderboekillustrator. In hetzelfde jaar verscheen De liefste kusjes zijn voor jou, het eerste boek dat hij zelf schreef én illustreerde. Ook in 2002 viel hij in de prijzen. Toen werd hem de grootste internationale prijs voor illustratoren toegekend: een Gouden Appel.

Harmen van Straaten woont en werkt in Amsterdam.

Meer informatie is te vinden op www.harmenvanstraaten.nl