Website voorlezen
Facebook twitter nieuwsbrieflogo

DigiD-diploma’s uitgereikt

Gepubliceerd op: maandag 12 maart 2018
DigiD-diploma’s uitgereikt

In Dalfsen en Nieuwleusen zijn in de eerste week van maart vijfentwintig Digisterker-certificaten uitgereikt. 

In enkele bijeenkomsten is er aandacht besteed aan DigiD. De meeste mensen hebben er een. Voor diegene die nog geen DigiD had, was er uitleg over hoe je er aan komt en begeleiding bij dat traject.

Veel aandacht was er voor het gebruik. Wanneer je hem nodig hebt en hoe je er veilig mee omgaat. Er zijn veel websites – meestal van de overheid – bekeken en is ook praktisch mee gewerkt. En als het dan nodig is, kun je op het goede moment de DigiD inzetten.

In de gesprekken die we voerden werd regelmatig stilgestaan bij de snelle veranderingen die de digitale wereld met zich meebrengt. Voordelen zijn er zeker: je hoeft voor het regelen van veel zaken je stoel en je huis niet meer uit, het is zo geregeld en vaak heel handig. We kunnen snel en veel met elkaar communiceren.

Maar er wordt ook wel een andere kant gevoeld. Ouderen zitten niet meer achter de geraniums, maar achter een scherm. Vroeger kon je een paar keer per week op de email kijken, tegenwoordig moet het elke dag. Zorgen over privacy en over ingewikkelde formulieren die digitaal moeten worden ingevuld – en als dat laatste niet lukt, past daar het woord ontmoedigingsbeleid bij? Het wordt je sluipend door de strot geduwd, je moet steeds meer digitaal doen en het lijkt steeds harder te gaan.

Prettig is het om samen naar deze zaken te kijken en tips te krijgen en informatie uit wisselen. Alleen kom je niet altijd in aanraking met een site als Regelhulp (of Samen Doen in Dalfsen) en daar is toch wel heel veel goeds en nuttigs te vinden.

De Senioren Computerclub Dalfsen, Saam Welzijn en de bibliotheek zorgden voor de organisatie. Iedereen die ook geïnteresseerd is in deze cursus kan zich melden bij de bibliotheek (aan de balie of via de website).

digidD