Resultaten 1 - 7 van 7

Gepubliceerd op: maandag 13 augustus 2018

De laatste lener heeft het pand zaterdag 11 augustus verlaten. Met weemoed nemen wij afscheid van de Van Diemenstraat. De komende 3 weken moet u het zonder ons doen.
Wij zien u graag op de Open Dag 1 september in De Spil. U kunt dan ook weer uw materiaal inleveren en lenen!

Een tijdperk is afgesloten

 

 

 

 

 

 

 

Bieb in de Spil

Gepubliceerd op: maandag 16 juli 2018

In de schoolvakanties van 23 juli t/m 1 september 2018 hebben we aangepaste openingstijden.
Check de website voor de vestiging bij jou in de buurt.
De uitleentermijn is tot 20 augustus 2018 standaard 6 weken.

Gepubliceerd op: maandag 02 juli 2018

Vrijwilligers gezocht voor Infopunten (3)

Vanaf het najaar 2018 is het zover, dan beschikt de gemeente Dalfsen over drie Infopunten: in de Bibliotheken in de Trefkoele+ in Dalfsen, De Spil in Nieuwleusen en de Mozaïek in Lemelerveld.

Het Infopunt is een nieuwe plek waar mensen terecht kunnen met al hun vragen over zorg en welzijn. Of het nu gaat om persoonlijke, praktische, complexe of eenvoudige vragen, met elke vraag kunnen inwoners terecht bij het Infopunt. De Infopunten worden straks bemenst door professionals die samen met vrijwilligers alle inwoners die naar het Infopunt komen, willen helpen. Er zijn verschillende vacatures voor mensen die graag als vrijwilliger aan het werk gaan in de Infopunten.

Doel van het Infopunt is om mensen te helpen die niet direct naar een zorg- of ondersteuningsorganisatie willen of durven te stappen. Bijvoorbeeld omdat ze niet precies weten waar zij met hun vraag terecht kunnen, of omdat ze denken dat hun hulpvraag niet zwaar genoeg is. Ook als mensen eerst willen kijken of er geen andere oplossingen zijn of een hele praktische vraag hebben is het Infopunt dé plek waar inwoners terecht kunnen. Het Infopunt helpt mensen verder.

Vragen stellen zonder drempels

Het Infopunt is ontstaan vanuit Saam Welzijn en de Bibliotheek Dalfsen die als gezamenlijk doel hebben om kennis en informatie toegankelijk te maken voor inwoners zodat zij zelf in staat zijn hun weg te vinden als zij hulp nodig hebben. Samen benaderden zij de gemeente met hun plan:  “We willen een plek creëren, binnen de Bibliotheek en het Kulturhus, waar mensen makkelijk en op maat alles kunnen vinden, verwezen worden of aanvullende informatie kunnen krijgen over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van zorg en welzijn en alle aanvullende activiteiten van de Bibliotheek,” aldus Anke Bruggeman, directeur van de Bibliotheek Dalfsen. De gemeente verstrekte vervolgens subsidie omdat de Infopunten echt iets toevoegen aan de keten van zorg en ondersteuning. “Het is een plek waar je met allerlei vragen terecht kunt” aldus wethouder Jan Uitslag. “Het is mooi om te zien hoe de Bibliotheek, Saam Welzijn en de Kulturhusen elkaar versterken.”

Veel vragen kunnen direct door het Infopunt beantwoord worden, maar als het nodig is kunnen mensen ook doorverwezen worden naar een gespecialiseerde organisatie die hen verder kan helpen. “We hopen dat de inwoners van de gemeente Dalfsen de Infopunten na een tijdje echt als de eerste plek zien waar je heen gaat met een vraag, hoe groot of klein deze ook is” aldus Wout Noorman, directeur van Saam Welzijn. 

Samenwerking

Het Infopunt wordt straks gevestigd in de Bibliotheek in de Trefkoele+, de Spil en de Mozaïek. Het is een initiatief van de Bibliotheek en Saam Welzijn, maar ook andere maatschappelijke organisaties zoals de Kern Maatschappelijke Dienstverlening, Humanitas, Vluchtelingenwerk, MEE IJsseloevers en de gemeente Dalfsen leveren een belangrijke bijdrage. “Uiteindelijk willen we graag met elke organisatie in onze gemeente die op wat voor manier dan ook ondersteuning biedt samenwerken,” aldus Jackeline Mekkes die projectleider is vanuit de Bibliotheek Dalfsen.

Vrijwilligers gezocht

Om het Infopunt goed te laten werken, zijn naast professionele krachten, ook vrijwilligers nodig.
Meer informatie over de functie en de functie-eisen zijn te vinden op www.vrijwilligerspuntdalfsen.nl

Mensen met interesse kunnen contact opnemen met vrijwilligersmakelaar Ivonne Saueressig, tel: 06-39345740, e-mail:

Gepubliceerd op: woensdag 16 augustus 2017

Ouders zien het belang van voorlezen voor de taalontwikkeling van kinderen in, maar er is nog veel onbekendheid over vanaf wanneer voorlezen nuttig is. 
Ook weten twee op de vijf ouders niet dat kinderen gratis lid kunnen worden van de Bibliotheek en is het (diverse) aanbod van de Bibliotheek voor jonge kinderen bij lang niet iedereen bekend. De Bibliotheek wordt vooral geassocieerd met boeken en als plek die pas echt interessant is voor kinderen vanaf een jaar of 4.

Het onderzoek is in mei 2017 uitgevoerd door het onafhankelijke marktonderzoekbureau Ruigrok NetPanel in opdracht van ProBiblio. 
Aan het onderzoek hebben 1.037 ouders van kinderen van 0-4 jaar uit heel Nederland deelgenomen, zowel leden als niet-leden. 

Dit onderzoek is niet gedaan onder de vaste Biebpanelleden, maar onder een willekeurige groep.

Gepubliceerd op: woensdag 31 augustus 2016

Digid cursus

Uw overheid en u kunnen steeds meer digitaal communiceren: DigiD aanvragen en gebruiken, belasting terugvragen, een afspraak maken bij de gemeente, huurtoeslag aanvragen. Het gaat allemaal via internet tegenwoordig.

Iedere burger kan dit allemaal rechtstreeks en zelfstandig regelen. 
Maar soms loopt het toch niet zoals u verwachtte. Er gebeurt iets op het scherm en u weet niet wat te doen. Wie helpt er dan?

Uw bibliotheek kan u helpen!

U kunt een cursus volgen:  Werken met de digitale overheid.

Maar als u dat al gedaan heeft en even ruggespraak wilt, kunt u een beroep doen op de digitale naober. Maar hieronder een afspraak met hem. Hij kan in overleg met u kijken en zoeken naar de beste oplossing en u daarmee verder helpen.  
Als u niet voor uzelf, maar voor iemand anders een afspraak wilt maken, kan dat ook. Daarbij is het wenselijk dat u vertelt dat uw aanvraag voor een ander is en iets toevoegt over het waarom daarvan.

De afspraak met uw digitale naober kan bij u thuis plaatsvinden. Via dit formulier kunt een verzoek voor een gesprek indienen, maar u mag ook bellen naar Bibliotheek Dalfsen, tel. 0529 – 432 413 of mailen naar

Binnen twee weken krijgt u een reactie.

Noaberhulp

Gepubliceerd op: woensdag 06 mei 2015

Wist u dat baby's en peuters al lid kunnen worden en allerlei boekjes kunnen lenen geschikt voor hun leeftijd? Als kinderen al jong met boekjes in aanraking komen en worden voorgelezen is de kans dat ze later met plezier blijven lezen ook groter.

Als u zelf lid wordt binnen 3 maanden dat uw baby lid is geworden ontvangt u 50 % korting op een jaarabonnement.

Download hier de Voordeelbon BoekStart

Heeft u geen Boekstart Waardebon ontvangen om uw baby lid te maken en het koffertje op te halen? 
De waardebon staat online op boekstart.nl. U kunt ernaar vragen in de Bibliotheek en het koffertje direct ontvangen als u uw baby lid maakt. 

baby bieb borrel

Gepubliceerd op: dinsdag 31 maart 2015

Het online klantenpanel van de Bibliotheek Dalfsen is dé kans om mee te denken over  bijvoorbeeld de bewegwijzering in de bibliotheek, kastindeling, voorleesochtenden, ebooks in de collectie, een leescafé en over heel veel andere zaken.

Uw mening telt! U laat ons viermaal per jaar door middel van een online vragenlijst weten wat u goed vindt of juist anders wilt en wij gebruiken de uitkomsten om onze dienstverlening te verbeteren. Vier keer per jaar een vragenlijst invullen, het kost u per keer zo’n tien minuten en het wordt door ons zeer gewaardeerd! 

De vragenlijsten gaan over diverse onderwerpen, zoals de collectie of onze programmering. Alle antwoorden worden anoniem verwerkt. Een samenvatting van de resultaten van alle onderzoeken publiceren wij na afloop op onze website. Meedoen of meer informatie? Ga naar biebpanel.nl

Wie zoeken we?

Jong, oud, man, vrouw; iedereen is welkom om mee te doen. Bent u ouder dan 16 jaar en maakt u gebruik van de bibliotheek? Meld u dan aan! We hopen u snel te mogen verwelkomen als nieuwe deelnemer van ons klantenpanel