Resultaten 1 - 10 van 14

Gepubliceerd op: woensdag 13 februari 2019

De lijnen zijn open, vanaf nu kunnen deelnemers in de gemeente Dalfsen zich weer aanmelden voor de Week van de Amateurkunst (WAK). Deze week vindt dit jaar plaats van 25 mei tot en met 1 juni!

In de Week van de Amateurkunst (WAK) presenteren amateurkunstverenigingen en individuele amateurkunstenaars zichzelf aan het publiek. De WAK geeft inwoners de kans om zichzelf als amateurkunstenaar of amateurkunstvereniging te presenteren aan anderen. Met optredens, concerten, exposities, lezingen, workshops of door op een andere manier naar buiten te treden. Laat aan anderen zien hoe leuk het is om aan amateurkunst te doen! In de gemeente Dalfsen zijn er al zes mooie WAK-edities geweest. Op naar de zevende! Het thema van dit jaar is VERSTAAN!

Aanmelden WAK activiteit

Meedoen aan de WAK? Dat kan! Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar . Het aanmelden van jouw activiteit kan tot 12 april 2019. Kijk voor meer informatie op www.dalfsen.nl/WAK of blijf op de hoogte van het laatste nieuws via facebook.com/WAKDalfsen en Instagram @wakdalfsen.

Uitnodiging informatieavond 26 februari

Laat je inspireren en informeren over de WAK en wat deelname voor jezelf en jouw amateurgezelschap kan opleveren. Meld je snel aan voor deze gratis informatieavond door een e-mail te sturen naar .

  • Datum: dinsdagavond 26 februari a.s.
  • Locatie: ontmoetingscentrum De Wiekelaar in Oudleusen
  • Aanvang: 19.30 uur
  • Inloop: 19.00 uur met koffie
  • Geschikt voor: AMATEUR-bands, -beeldend kunstenaars, -fotografen, -dansverenigingen, -dichters, -kleinkunstenaars, -muziekverenigingen, -muzikanten, -theatermakers, -toneelverenigingen, -zangers en -zangverenigingen, cultuuraanbieders vrijetijdsaanbod.

Bij aanwezigheid: kans op GRATIS professionele PR-film/vlog van jouw gezelschap en sowieso meeliften in de diverse algemene reclame over de week waarin de WAK plaatsvindt.

In aanloop naar het Groot Overijssels Boeken- en Verhalenbal startte Overijssel Verwoord in december met de schrijfwedstrijd ‘Recept voor een goed leven: De (on)misbare ingrediënten’. Samen met de ambassadeurs Ernst Daniël Smid (Overijsselse operazanger) en streektaalvloggers de GladJakkers gaan we op zoek naar levensadviezen van Overijsselaren. We zijn benieuwd naar de  verschillen tussen de ‘levensrecepten’ van ouderen en van jongeren.
Wat kunnen ze van elkaars ‘recepten’ leren? Iedereen uit Overijssel kan meedoen, in alle genres: poëzie, proza, essay, recept, theatertekst of iets anders.
De teksten mogen geschreven zijn in de streektaal of in het Nederlands, er zijn twee bijbehorende jury’s en dus zowel een Nederlandse winnaar als een streektaalwinnaar. Beide winnaars mogen optreden op het Groot Overijssels Boeken- en Verhalenbal op 28 maart in Zwolle.

Femke Zweers van basisschool De Spiegel in Dalfsen en Myrle Timmerman van basisschool De Wegwijzer in Nieuwleusen hebben vanmiddag de voorleeswedstrijd in de gemeente Dalfsen-Nieuwleusen gewonnen. Deze wedstrijd vond in twee rondes plaats in De Trefkoele+.  Alle basisscholen deden mee. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen op 6 maart 2019 de gemeente Dalfsen-Nieuwleusen vertegenwoordigen in de halve finale in Ommen.  En wellicht wordt één van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2019!

Gepubliceerd op: maandag 14 januari 2019

De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 23 januari t/m 2 februari . Voorlezen is niet alleen belangrijk, het is ook heel leuk. De bibliotheek heeft de mooiste boeken voor je en de medewerkers helpen graag bij het kiezen van het juiste boek.
Voorlezen heeft een positief effect op woordenschat , spelling en tekstbegrip. Op zoek naar leuke voorleestips? Kijk op www.nationalevoorleesdagen.nl, maar ook  onze site staat boordevol informatie www.bibliotheekdalfsen.nl

Gepubliceerd op: woensdag 12 december 2018

Eind 2018 bestaat BoekStart voor baby’s 10 jaar; dit feestelijke feit wordt het hele jaar door gevierd.
Bijna alle Bibliotheken in Nederland werken inmiddels met BoekStart.
Ouders van baby’s ontvangen vanuit de gemeente of op het consultatiebureau een brief met een waardebon. Hiermee worden ze uitgenodigd om in de Bibliotheek hun kindje gratis lid te maken en het BoekStartkoffertje, met daarin 2 leuke babyboekjes, op te halen.

Vanwege het jubileumjaar is er een extra verrassing.
In een aantal BoekStartkoffertjes is een zogenaamde Gouden Wikkel verstopt.
De gelukkige vinder wint een BoekStart verrassingspakketje van de Bibliotheek.

Gepubliceerd op: maandag 19 november 2018

De Bibliotheek is sinds 2018 aangesloten als leslocatie bij de landelijke organisatie SeniorWeb. Dat betekent dat wij vooraan staan in alle nieuwe ontwikkelingen en innovaties op het gebied van digitale cursussen, de digitale overheid. SeniorWeb heeft in 2017 een convenant gesloten met de VOB (Vereniging van Openbare Bibliotheken) en de KB (Koninklijke Bibliotheek). In dit convenant is afgesproken dat de Bibliotheken DE plek zijn voor alle informatie, ontwikkelingen, cursussen en trainingen voor iedereen, van jong tot oud, op het gebied van de digitale snelweg. En deze snelweg ontwikkelt zich in een razend tempo waardoor het voor iedereen een uitdaging is deze te blijven volgen. Onze Bibliotheek wijst u de weg in 2019!

Gepubliceerd op: maandag 12 november 2018

Op 16 en 19 november kwam Thijs Goverde voor het Schrijversfestival naar onze bibliotheken. Wat een feest! Hij las voor uit ‘Jorrik de Ork’ en gaf les in zwaardvechten. Zo’n 200 leerlingen uit groep 7 en 8 zijn fan van Thijs!

Gepubliceerd op: maandag 22 oktober 2018

Woensdag 17 oktober 2018 was de studiebijeenkomst begrijpend lezen van de samenwerkende bibliotheken, Staphorst, Salland, Ommen en Dalfsen - Nieuwleusen.

Er waren maar liefst 23 scholen met 70 mensen vertegenwoordigd. De interactieve lezing werd verzorgd door Wenckje Jongstra en Hugo van den Ende van de Katholieke Pabo Zwolle.

Aan de hand van het thema insecten hebben we geleerd om anders naar begrijpend lezen te kijken om er voor te zorgen dat het geen apart vak meer is.

Kinderen zijn nieuwsgierig en stellen vragen en gaan in verschillende boeken op zoek naar antwoorden. Praten over boeken is daarbij net zo belangrijk als het lezen zelf.

Is een oorworm een insect? En een regenworm? Een spin dan?

Gepubliceerd op: maandag 24 september 2018

Lezen is leuk! Maar wat als je de Nederlandse taal niet goed beheerst? Dan kom je niet goed mee op school.
Vrijwilligers van de VoorleesExpress zetten zich in om taalachterstand en laaggeletterdheid terug te dringen.
Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen is op zoek naar enthousiaste voorlezers die wekelijks bij gezinnen thuis willen voorlezen.
Samen met het gezin zorg je ervoor dat ouders na 20 weken zelf in staat zijn om kinderen te stimuleren in taal.