Resultaten 1 - 10 van 15

Gepubliceerd op: dinsdag 16 oktober 2018

Zaterdag 3 november is de officiële opening van De Spil in Nieuwleusen.

Het gebouw is dan alleen open voor genodigden.

Die dag is de bibliotheek daarom gesloten voor gebruikers van de bibliotheek.

Excuses voor het ongemak.

Gepubliceerd op: vrijdag 05 oktober 2018

In Bibliotheek Nieuwleusen was de workshop 'Vriendschapsbandjes maken' woensdag 3 oktober. Het was erg gezellig met 7 meisjes en later nog 3.
Maar die hebben een bandje gevlochten ivm met de tijd. Ze gingen enthousiast weer naar huis, kortom een geslaagde middag.

Gepubliceerd op: maandag 01 oktober 2018

Tijdens de Herfstfair op 5 oktober opent wethouder Jan Uitslag om 16.30 uur het Infopunt in de Mozaïek in Lemelerveld. Het Infopunt in Nieuwleusen, te vinden in De Spil is al eerder dit najaar geopend. Het Infopunt is een nieuwe plek waar mensen terecht kunnen met al hun vragen over zorg en welzijn, maar ook over allerlei activiteiten die in het Kulturhus te doen zijn. Of het nu gaat om persoonlijke, praktische, complexe of eenvoudige vragen, met elke vraag kun je terecht bij het Infopunt.

Gepubliceerd op: maandag 24 september 2018

Lezen is leuk! Maar wat als je de Nederlandse taal niet goed beheerst? Dan kom je niet goed mee op school.
Vrijwilligers van de VoorleesExpress zetten zich in om taalachterstand en laaggeletterdheid terug te dringen.
Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen is op zoek naar enthousiaste voorlezers die wekelijks bij gezinnen thuis willen voorlezen.
Samen met het gezin zorg je ervoor dat ouders na 20 weken zelf in staat zijn om kinderen te stimuleren in taal.

Gepubliceerd op: zaterdag 22 september 2018

Van 3 tot en met 14 oktober 2018 staat het thema ‘Vriendschap’ centraal, onder het motto ‘Kom erbij!’.

Vriendschap is belangrijk voor iedereen. Het is gezellig om vrienden te hebben. Je leert hoe je met elkaar moet omgaan, maar je leert ook veel over jezelf. Kortom, vriendschap is waardevol en er zijn dan ook heel veel boeken over geschreven. En weet je wat het mooie is? Als vriend van de Bibliotheek mag je ze allemaal lezen! Daarnaast organiseren we leuke activiteiten  tijdens de Kinderboekenweek.

Gepubliceerd op: maandag 17 september 2018

Wil jij vrijwilligerswerk doen en vind je het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de maatschappij?
Als taalcoach kan je hier een belangrijke bijdrage aan leveren.
Als taalcoach zet je je in om anderen te helpen met het verbeteren van één of meerdere basisvaardigheden zoals spreken, lezen en schrijven.
Je leert bijvoorbeeld aan een taalvrager hoe je e-mails schrijft, een bijsluiter leest of een gesprek met de huisarts voert.
Het kan daarbij gaan om geboren en getogen Nederlanders, maar ook om vluchtelingen uit bijvoorbeeld Syrië of Eritrea, die hier zijn komen wonen.
Eén keer per week gaan de taalcoach en de deelnemer met elkaar aan de slag.

Gepubliceerd op: maandag 10 september 2018

De wereld wordt steeds digitaler. En u ook. Of niet. Omgaan met computer, laptop, mobiele telefoon en internet lijkt voor velen een peulenschil.
Maar soms werkt het niet zo gemakkelijk.

Wie kun je dan om hulp vragen? Soms doe je dat en wil je een simpele tip. Maar voor je het weet beginnen ze over een cursus die je zou moeten gaan volgen. Gaat dat werken dan?En als je een cursus wilt volgen, welke is dan geschikt? Wat gaat me echt iets opleveren?

Herkent u iets in deze opmerkingen? Of hebt u zelf een heel ander verhaal

Gepubliceerd op: woensdag 05 september 2018

Tijdens de Open Dag in Kulturhus De Spil konden bezoekers in de bibliotheek het aantal bladzijden van deze stapel boeken raden. Het waren 2073 bladzijden. De winnaar zat er met 2055 bladzijden het dichtste bij.

Gepubliceerd op: woensdag 29 augustus 2018

Graag nodigen wij jou uit voor de Overijssel Verwoord Leesclub! Een provinciebrede leesclub met een leeslijst van drie titels, die op dit moment samengesteld wordt door niemand minder dan Tommy Wieringa.

Literatuur lezen en verhalen vertellen draagt bij aan ons burgerschap, aan het overdragen van ervaringen tussen generaties en aan het inleven in anderen. Een sterke literaire cultuur draagt bij aan een vitale samenleving, waarin plaats is voor wederzijds begrip en nabuurschap. Daarom zijn leesclubs zo belangrijk: verhalen helpen ons door het leven, juist door ze te vertellen en erover te praten. We verzamelen alle Overijsselse lezers – aangesloten bij een leesclub of ‘in het wild’ – en maken een grote, provinciebrede leesclub.