Resultaten 1 - 10 van 101

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak vinden ze omgaan met een computer of smartphone ook lastig.

Elk jaar zijn er duizenden mensen die de stap zetten om weer te gaan leren. Die mensen zijn helden!

Onze taalgroep uit Dalfsen is genomineerd voor de Taalheldenprijs 2023! Van woensdag 24 mei tot en met zondag 11 juni kun je via www.taalheld.nl stemmen op jouw favoriete Taalheld. Degene met de meeste stemmen krijgt de Publieksprijs.

Stem mee!

Van 17 tot en met 27 mei is het Annie M.G. Schmidt-week! Wie kent ze niet, Jip en Janneke, Dikkertje Dap of Abeltje? Tijdens de Annie M.G. Schmidt-week kan je meedoen aan een leuke wedstrijd.

Raad het plaatje!

Bibliotheekmedewerkers van het team Jeugd&Onderwijs beelden elk een figuur uit één van de vele boeken van Annie M.G. Schmidt uit. Raad jij wie het is? Onder de inzenders verloten we per vestiging een mooi boek.

annie actie 01

annie actie 02

annie actie 03

annie actie 04

Weet jij het?

Stuur de 4 juiste antwoorden naar . Vermeld hierbij je naam, telefoonnummer, e-mailadres, leeftijd en woonplaats.

Succes en veel plezier!

De verkoop van afgeschreven boeken en tijdschriften in onze vestigingen is weer begonnen! Dit jaar komt de opbrengst ten goede van de slachtoffers van de aardbeving in Turkije. Het geld dat we ophalen met de verkoop van de afgeschreven boeken, storten we op Giro 555. 

Op maandag 10 april is de actie afgelopen en stopt de boekenverkoop.

Klaus van der Feltz en Linde Somsen winnen de regionale voorleeswedstrijd in Holten

Linde Somsen (11) van basisschool Sancta Maria uit Lettele en Klaus van der Feltz (11) van KBS De Polhaar uit Dalfsen hebben op dinsdag 7 maart de regionale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in het Kulturhus te Holten.

Klaus van der Feltz en Leon ten Have winnen voorleeswedstrijd gemeente Dalfsen!

Klaus van der Feltz van basisschool De Polhaar in Dalfsen en Leon ten Have van basisschool De Vuursteen hebben vanmiddag de voorleeswedstrijd van de gemeente Dalfsen gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in Trefkoele+. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen binnenkort Dalfsen vertegenwoordigen in de regionale finale. En wellicht wordt één van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2023!

De Nationale Voorleesdagen 2023

Van 25 januari tot en met 4 februari zijn de Nationale Voorleesdagen en staat het prentenboek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Joukje Akveld en Jan Jutte centraal. Dit boek is verkozen tot prentenboek van het jaar 2023. Het prentenboek gaat over een jongetje dat alleen thuis is en een feest voor zijn speelgoedbeesten organiseert. Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken. Bibliotheek Dalfsen organiseert tijdens deze dagen leuke voorleesmomenten én leuke  theatervoorstellingen. De campagne van de Nationale Voorleesdagen is bedoeld om het voorlezen, aan kinderen die nog niet zelf kunnen lezen, te stimuleren.

Maak op 16 en 18 januari kennis met het aanbod digitale cursussen van de Bibliotheek.

De computer, tablet of smartphone, we kunnen bijna niet zonder. Steeds meer organisaties gaan er vanuit dat ze iedereen in de samenleving kunnen bereiken. Digitale vaardigheden zijn dus hard nodig om bij te blijven en mee te doen in de maatschappij.

Benthe Dijkman is kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen. Benthe leest graag, al kan ze er niet altijd de tijd voor vinden naast het sporten, paardrijden, creatief bezig zijn en chillen. Lees wat Bente te vertellen heeft over De waanzinnige wereld van Tom Groot, Juffrouw Pots of Ober, er zit een kwal in mijn soep.

Eén boek, duizend gesprekken. Van 1 tot en met 30 november is Nederland Leest 2022, met dit jaar het thema Oud worden, jong blijven. Haal nu in de Bibliotheek een gratis boek (op = op)!

We worden met z’n allen gemiddeld steeds ouder, maar we blijven ook steeds fitter. Hoe is het om ouder te worden en hoe blijf je fit en vitaal? Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen dit boek cadeau van hét centrum voor ontmoeting en gesprek: de Bibliotheek!

Na 22  jaar heef Marjan Supèr afscheid genomen van Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen. Ze gaat met een welverdiend pensioen.