Begrijpend lezen  = begrijpend leven

Woensdag 17 oktober 2018 was de studiebijeenkomst begrijpend lezen van de samenwerkende bibliotheken, Staphorst, Salland, Ommen en Dalfsen - Nieuwleusen.

Er waren maar liefst 23 scholen met 70 mensen vertegenwoordigd. De interactieve lezing werd verzorgd door Wenckje Jongstra en Hugo van den Ende van de Katholieke Pabo Zwolle.

Aan de hand van het thema insecten hebben we geleerd om anders naar begrijpend lezen te kijken om er voor te zorgen dat het geen apart vak meer is.

Kinderen zijn nieuwsgierig en stellen vragen en gaan in verschillende boeken op zoek naar antwoorden. Praten over boeken is daarbij net zo belangrijk als het lezen zelf.

Is een oorworm een insect? En een regenworm? Een spin dan?

De Bibliotheek is weer (beperkt) open! Tot en met 20 mei kun je materialen inleveren en vanaf 25 mei weer alles lenen. Openingstijden maandag t/m vrijdag 13.00 tot 17.30 uur in Dalfsen en Nieuwleusen. Maandag, woensdag en vrijdag 14.00-17.00 in Lemelerveld. Maandag t/m donderdag 14.00-16.00 in Oudleusen. Maandag t/m vrijdag 13.30-16.30 in Anjerpunt Hoonhorst.