Seniorweb

De Bibliotheek is sinds 2018 de trotse bezitter van het keurmerk Leerbedrijf van Seniorweb. Dat betekent dat wij vooraan staan in alle nieuwe ontwikkelingen en innovaties op het gebied van digitale cursussen, de digitale overheid. Seniorweb heeft in 2017 een convenant gesloten met de VOB (Vereniging van Openbare Bibliotheken) en de KB (Koninklijke Bibliotheek). In dit convenant is afgesproken dat de Bibliotheken DE plek zijn voor alle informatie, ontwikkelingen, cursussen en trainingen voor iedereen, van jong tot oud, op het gebied van de digitale snelweg. En deze snelweg ontwikkelt zich in een razend tempo waardoor het voor iedereen een uitdaging is deze te blijven volgen. Onze Bibliotheek wijst u de weg in 2019!

In 2018 is de Senior Computerclub Dalfsen (SCD) een samenwerking aangegaan met de Bibliotheek met als doel ervoor te zorgen dat informatie over cursussen helder en duidelijk en via één kanaal te vinden is. En dat kanaal is de website van de Bibliotheek Dalfsen/Nieuwleusen. De SCD is jarenlang gelieerd geweest aan SaamWelzijn (voorheen Landstede Welzijn). SaamWelzijn is initiatiefnemer van deze samenwerking. Het is voor alle partijen duidelijk dat de kwaliteit van de dienstverlening aan de bewoners van de gemeente Dalfsen het best gediend is bij samenwerken, het daarmee bevorderen van de kwaliteit en de actualiteit van de cursussen en trainingen (leerbedrijf en Seniorweb) en het organiseren van één kanaal (website bibliotheek) voor alle informatie. Het is de bedoeling dat de SCD integraal onderdeel wordt van de digitale activiteiten van de Bibliotheek.

Op 10 december geeft Seniorweb een workshop aan alle vrijwilligers en ambassadeurs in de gemeente Dalfsen.