Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 23 januari t/m 2 februari . Voorlezen is niet alleen belangrijk, het is ook heel leuk. De bibliotheek heeft de mooiste boeken voor je en de medewerkers helpen graag bij het kiezen van het juiste boek.
Voorlezen heeft een positief effect op woordenschat , spelling en tekstbegrip. Op zoek naar leuke voorleestips? Kijk op www.nationalevoorleesdagen.nl, maar ook  onze site staat boordevol informatie www.bibliotheekdalfsen.nl

Op woensdag 23 januari wordt gestart met een voorleesontbijt in zowel Dalfsen als in Oudleusen.

In de bibliotheek van Dalfsen komt gemeenteraadslid mw. I.Kappert voorlezen uit het boek “Een huis voor Harry” van Leo Timmers.
In alle vestigingen komen zoveel mogelijk peuters in groepsverband op bezoek en wordt er verteld over de bibliotheek en voorgelezen.

In Dalfsen is op woensdag 6 februari de muzikale voorstelling voor peuters en kleuters 'Harry is verdwaald', aanvang 15.00 uur, in de Panoramazaal van Trefkoele+.

De opzet van de Voorleesdagen is voorlezen te bevorderen aan kinderen die nog niet leesvaardig zijn. Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen, aan wie van jongs af aan is voorgelezen en hierdoor een liefde voor boeken ontwikkelen , het later beter doen op school.
Daarnaast: het bezorgt ze heel veel plezier! Uw kind kan gratis boeken lenen in de bibliotheek.
Peuters tot en met 5 jaar die van 23 januari t/m 2 februari lid worden van de bibliotheek ontvangen een aardigheidje ( zo lang de voorraad strekt).

Tot ziens in de bibliotheek!