WO2 Café 15 april

Bibliotheek en Historische Kring zoeken oorlogsherinneringen en –materialen

DALFSEN - De bibliotheek Dalfsen/Nieuwleusen en de Historische Kring Dalfsen hebben de handen ineen geslagen ter voorbereiding van de viering van ‘75 jaar vrijheid’. In de aanloop daar naartoe – het zwaartepunt van de activiteiten ligt in april en mei 2020 – zoeken beide organisaties naar verhalen over de oorlog en de bevrijding, en materialen die daar verband mee houden.

Als startmoment wordt op maandag 15 april een zogeheten WO2 Café georganiseerd in de Bibliotheek Dalfsen en in het Historisch Centrum Ab Goutbeek in de Trefkoele+. Tussen 12.00 en 14.00 uur is er een inloop waar inwoners van de gemeente Dalfsen kunnen aangeven of ze hun verhaal willen vertellen en materiaal willen aandragen. Deze inloop is een van de vijftien inloopmiddagen die in de eerste helft van april in de gehele provincie Overijssel gehouden worden onder regie van het Historisch Centrum Overijssel en RTV Oost. De werkgroep ’39-’45 van de vereniging laat daar een aantal voorwerpen zien die aan de oorlogstijd in Dalfsen herinneren.

Bron: De Dalfser Marskramer