Ervaar de geschiedenis van 75 jaar Vrijheid in Dalfsen met de wandelapp

Tijdens de Tweede Wereld Oorlog heeft er zich van alles in het dorp van Dalfsen afgespeeld. Verzetshelden, onderduikers, neergestorte piloten, overvallen… Met de wandelapp ‘Actionbound’, kun je een mooie route van zo’n 3 km lopen. De app vertelt je niet alleen waar je naar toe moet, maar geeft ook wetenswaardigheden van plekken op de route. De app bevat daarnaast opdrachtjes en mooie beelden uit de periode ’40-’45.

Start wandeling

De route start bij de Grote kerk PG Dalfsen en eindigt daar ook weer. Je vindt de app ‘Actionbound’ in de appstore. Download hem en vind de ‘bound’ door te zoeken op ‘Dalfsen’, download de handleiding hier of vraag om hulp en uitleg bij een van de Infopunten (die vind je in het kulturhus).

Ook voor scholen

De app is ontwikkeld in opdracht van de culturele commissie Dalfsen die er voor zorgt dat de leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in aanraking komen met diverse cultuurdisciplines, waaronder erfgoededucatie.

Geschiedenis van Dalfsen

De wandelapp voor Dalfsen is gebaseerd op informatie van de Historische Kring Dalfsen. De app is nu ook beschikbaar gesteld voor alle belangstellenden in het kader van 75 jaar vrijheid. Kijk op www.dalfsenviertvrijheid.nl voor het volledige programma rond de viering van 75 jaar vrijheid.

Naar de handleiding >

Coronavirus: al onze bibliotheekvestigingen zijn gesloten t/m 28 april en alle activiteiten gaan niet door. Alle materialen zijn boetevrij verlengd tot 30 mei. Reserveringen bewaren we tot we weer openen en kun je dan ophalen.