Niet digitaal? Wij zorgen er voor dat iedereen kan blijven lezen

Leden van de bibliotheek krijgen gelegenheid geleende boeken toch af te halen

Omdat het niet voor iedereen mogelijk is om digitaal te lezen, biedt de bibliotheek leden die niet in de gelegenheid zijn online te lezen de mogelijkheid toch boeken af te halen in Dalfsen, Lemelerveld en Nieuwleusen. Als ook dit niet lukt, worden de boeken bij mensen thuis afgeleverd in zeer dringende gevallen.

Dalfsen

Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid in Dalfsen, stuur dan een e-mail (of laat dat iemand anders dat voor u doen) naar met daarop duidelijk uw bibliotheeknummer, uw naam, adres en telefoonnummer. Vermeld daarbij welke boeken u graag wilt lezen (titel /schrijver).  U kunt maximaal 5 boeken tegelijk lenen. Als u van maandag t/m donderdag voor 11 uur ’s morgens mailt, dan proberen wij  de boeken voor u klaar te leggen. Helaas kunnen we alleen boeken uitlenen die in de bibliotheek Dalfsen voorradig zijn. We doen de boeken in een tas met uw naam erop en leggen deze klaar in de hal van TrefkoelePlus/ of bij mooi weer buiten. De boeken zijn af te halen tussen 12.00 -14.00 uur.

Mocht u niemand hebben in de buurt of familie die dat voor u kan doen dan bezorgen wij de boeken op uw verzoek thuis.

Nieuwleusen

Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid in Nieuwleusen, stuur dan een e-mail naar (of laat dat iemand anders dat voor u doen) met daarop duidelijk uw bibliotheeknummer, uw naam, adres en telefoonnummer. Vermeld daarbij welke boeken u graag wilt lezen (titel /schrijver). U kunt maximaal 5 boeken tegelijk lenen. Als u van maandag t/m donderdag voor 11 uur ’s morgens mailt, dan proberen wij  de boeken dezelfde dag voor u klaar te leggen. Helaas kunnen we alleen boeken uitlenen die in de bibliotheek Nieuwleusen voorradig zijn. Maandag t/m donderdag zal een bibliotheekmedewerker de aanvragen behandelen en klaar zetten, zodra dit het geval is krijgt u via de mail een berichtje.

Lemelerveld

Ook in Lemelerveld kunnen inwoners boeken lenen. Reserveren kan per e-mail. Het e-mailadres is: bib.lemelerveld@bibliotheekdalfsen.nl. Er kunnen maximaal vijf boeken tegelijk geleend worden. Alleen boeken die in Lemelerveld aanwezig zijn kunnen geleend worden. Iedereen die wil reserveren, kan een e-mail sturen en daarin de titel(s) van het boek, lenernummer en naam vermelden. Ook is het mogelijk - als u niet weet welke boek je wilt lezen - om aan te geven van welk genre u graag boeken wilt lezen, de bibliotheekmedewerkers in Lemlerveld kiezen dan een boeken voor u uit.Op maandag, woensdag en vrijdag zal een bibliotheekmedewerker de aanvragen behandelen en klaar zetten. Zodra dit het geval is krijg je via de mail een berichtje.

Boetevrij

De boeken kunnen tot nader bericht niet worden ingeleverd. De uitleenperiode is boetevrij.

We hopen op deze manier een beetje te helpen in deze moeilijke tijd. We wensen iedereen veel leesplezier.