Ben jij die creatieve denker of gastvrije doener die wij zoeken?

De bibliotheek is volop in ontwikkeling. Naast de kernactiviteiten van de bibliotheek die bestaan uit leren, lezen, informeren, kunst & cultuur en ontmoeting & debat, vormen de bibliotheekvestigingen in de Kulturhusen steeds meer echte ontmoetingsplaatsen voor alle inwoners van de gemeente Dalfsen. Ook de manier waarop we informatie tot ons nemen verandert snel. We lezen minder, maar op allerlei manieren nemen we informatie tot ons om deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Online, via radio en tv, sociale media, noem het maar op.

De informatiestroom anno nu past niet langer in statische boekenkasten in een gebouw. De bibliothecaris is niet langer de enige die weet welke informatie waar te vinden is. De klant zelf bepaalt in belangrijke mate welke informatie er nodig is en die is vaak niet te vinden in een boek of een tijdschrift. De bibliotheek vindt zichzelf daarom opnieuw uit. Naast lees-taal gaat het nu ook over digitaal en techniek-taal en samenwerking met partners om welzijn en welbevinden te bevorderen.

De kerntaak is nog steeds dezelfde: zorgdragen dat mensen in onze gemeenschap beter uitgerust zijn voor het leven (in algemene zin) door het bevorderen van kennis en leren. Wat leidt tot een grotere mate van zelfredzaamheid en zelfstandigheid.

De bibliotheek zoekt vrijwilligers die aan deze kerntaak, en aan alle nieuwe ontwikkelingen, willen meewerken.

Lees alles over vrijwilligerswerk in de bibliotheek >