Bekende grootouders roepen alle opa's en oma's op om hun kleinkinderen vaker voor te lezen

"Ik vind het heel belangrijk dat kinderen leren lezen, omdat ze via boeken een wereld kunnen ontdekken die ze anders nooit zullen kennen." Karin Bloemen roept samen met de andere ambassadeurs van de campagne Lees voort! (o.a. Hans Kazàn en Janny van der Heijden) alle grootouders op om hun liefde voor lezen door te geven aan hun kleinkinderen. De campagne is in het leven geroepen, omdat het leesplezier en de leesmotivatie van kinderen alle lange tijd daalt.

De bibliotheek draagt natuurlijk graag bij aan deze mooie campagne. Als grootouder kun je het goede voorbeeld geven en (je) liefde voor lezen doorgeven. Daarom kun je deelnemen aan verschillende voorleesactiviteiten voor grootouders en kleinkinderen die Bibliotheek Dalfsen biedt, zoals:

BoekStart voor baby's

Elke maand organiseert de bibliotheek speciaal voor de allerkleinsten BoekStart voor Baby’s. In de bibliotheek lezen onze voorlezers een boekje voor en zingen we samen liedjes. (Groot)ouders en hun kleintjes gaan zo spelenderwijs om met taal en versterken hun band. Meer informatie.

De Digitale Voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken en doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Op deze pagina vind je prentenboeken, in de vorm van bijvoorbeeld een voorleesfilmpje, met kleine opdrachtjes erbij die je samen met je (klein)kind kunt doen. De Digitale Voorleestas is er voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar, en hun (groot)ouders.Meer informatie.

Kijk hier voor het volledige activiteitenoverzicht.