Online aan de slag met KidsLab

KidsLabs zijn workshops die Tetem in samenwerking met de bibliotheken en Twentse maakplaatsen hebben ontwikkeld. Elke woensdagmiddag, zaterdagmiddag en gedurende vakanties kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar  met een labcoach online aan de slag met maak, bouw en ontwerp workshops! Ben je jonger dan de aangegeven leeftijd, dan is het ondersteuning van een ouder/verzorger gedurende de workshop aan te raden. Je hebt een laptop/computer nodig (om deel te nemen aan de Zoom-sessie – online gratis vergadertool). Alle workshops starten om 15:00 uur. De uitleg en het samen bouwen/maken/ontwerpen duurt een uur waarna er nog 30 minuten tijd is voor vragen of tips.

Hoe werkt het?

Bij elke workshop vind je een lijst met benodigdheden en een Zoom link. Verzamel de benodigdheden alvorens je gaat deelnemen. Op de aangegeven datum en tijdstip klik je op de Zoom link en volg je de KidsLab workshop. Na de workshop van een uur is er nog 30 minuten tijd voor vragen en tips. Aanmelden is niet nodig, wel kan het zijn dat er andere voorbereidingen nodig zijn. Deze vind je hieronder bij de algemene uitleg over de soorten KidsLab workshops en bij de specifieke workshop zelf.

Er zijn vier verschillende soorten KidsLab workshops:

Maak en bouw workshop

Hierbij gaan we samen iets maken of bouwen terwijl je tegelijkertijd iets over techniek leert. Je kunt hier gratis aan meedoen zonder aanmelding vooraf. De materialen die we gebruiken heb je in huis. Voorafgaande de workshop verzamel je de materialen en zodra de workshop begint kan je aan de slag. Na afloop van de workshop heb je gelijk je eindresultaat.

Make-It workshop

Dit is een technische en creatieve workshop waarvoor je een techniek kitje nodig hebt dat je bij ons kunt bestellen. Omdat we het naar je moeten opsturen moet je het kitje uiterlijk 10 dagen van te voren bestellen bij ons. Voor deze kit vragen we een kleine vergoeding (materiaal- en verzendkosten). Het bestelformulier kan je downloaden op de pagina van de workshop. Voorafgaande de workshop verzamel je nog extra gereedschap en zorg je dat je je techniek kit bij de hand hebt. Na afloop van de workshop heb je gelijk je eindresultaat.

Ontwerp workshop

Hiervoor maken we gebruik van gratis software die je op je eigen computer download. Voor deze workshop is het belangrijk dat je een tweede laptop/computer hebt of een tablet. Je kan dan op de eerste computer/tablet de workshop volgen en op de tweede aan de slag met het softwareprogramma. Je leert hoe het softwareprogramma werkt en hoe je iets ontwerpt. Na afloop heb je nog niet gelijk je eindresultaat. Als je dit door ons wilt laten maken in ons MaakMeeLab dan vragen we daar een kleine vergoeding voor (materiaal- en verzendkosten). Het bestelformulier kan je downloaden op de pagina van de workshop.

KidsLab+ workshop

Deze is heel geschikt voor kinderen die wel wat extra uitdaging willen. Je leert een techniek en krijgt daarbij ook wat theorie. Deze workshop wordt onder andere gegeven met samenwerkingspartners en hebben altijd een specifiek thema. Je gaat dus niet alleen met de handen aan de slag, maar je denkt ook na over het thema.

Alle KidsLab workshop vind je bij onze Activiteiten.