Gezocht: vrijwillige begeleiders cursus digitale vaardigheden

Eén van de kerntaken van de bibliotheek is om volwassenen te ondersteunen bij het vergroten van hun digitale vaardigheden. In onze gedigitaliseerde samenleving zijn deze vaardigheden nodig om mee te kunnen doen. Zo rekent de overheid erop dat iedereen vrijwel alles digitaal kan regelen. Voor wie niet over deze vaardigheden beschikt heeft Bibliotheek Dalfsen onder andere de cursussen Klik & Tik en Digisterker. De Bibliotheek is op zoek naar vrijwilligers die deze cursussen wil begeleiden.

Wat ga je doen?

Als begeleider van de cursussen digitale vaardigheden ondersteun je mensen bij het onder de knie krijgen van digitale basisvaardigheden, zoals het omgaan met de computer, e-mail, social media en het werken met DigiD. Je doet dit onder andere door het voorbereiden en –samen met andere vrijwilligers- uitvoeren van de verschillende cursussen digitale vaardigheden. Je begeleidt deelnemers aan de hand van de beschikbare (online) lesmaterialen en je beantwoordt vragen. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt om de cursus te kunnen geven. Voor Digisterker geldt dat er eerst een speciale trainingsdag wordt aangeboden.

De cursussen worden gegeven in Dalfsen, Lemelerveld, Nieuwleusen en Oudleusen. Elke cursus wordt begeleid door meerdere vrijwilligers. De cursussen worden op een vast moment in de week gegeven en verschillen in het aantal bijeenkomsten. Bij voorkeur ben je 1 dagdeel per week beschikbaar. Daarnaast komt de groep vrijwilligers ongeveer 2 keer per jaar bij elkaar voor overleg. De Bibliotheek is haar cursusaanbod op het gebied van digitale vaardigheden aan het uitbreiden. Ook hier kun je je als vrijwilliger over meedenken en voor inzetten.

Wat breng jij mee?

Vriendelijkheid en een flink portie geduld. Je hebt affiniteit met de (vaak oudere) doelgroep en je vindt het leuk om je kennis van diverse apparatuur (zoals laptop, tablet, smartphone en e-reader) te delen. Je bent zorgvuldig in het omgaan met vertrouwelijke informatie van de deelnemers. Je bent beschikbaar voor een nader te bepalen (cursus) periode. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Wat bieden wij jou?

• Een gezellige en inspirerende werkplek in het maatschappelijke hart van de samenleving: de Bibliotheek.
  • Afwisselend en boeiend vrijwilligerswerk waarin je jezelf kunt ontwikkelen.
  • Prettige en goede begeleiding door de Bibliotheek in samenwerking met Digisterker en de vrijwilligersacademie van SeniorWeb.
  • Een aantrekkelijke attentieregeling met o.a. een gratis abonnement van de Bibliotheek.
  • Een vrijwilligersovereenkomst met goede voorwaarden.

Ga je bij Bibliotheek Dalfsen aan de slag als vrijwilliger? Dan vragen we een gratis VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor je aan.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Jackeline Mekkes, email:   of bel: 06-33756622 of kijk hier voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij de Bibliotheek.

Lees ook het verhaal van begeleider Ruud Houweling en zijn ervaring >

Aanmelden

Ben je op zoek naar een inspirerende omgeving waarin je jouw talenten kunt inzetten? Vul het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Nadat je het inschrijfformulier hebt ingevuld word je uitgenodigd voor een intakegesprek. In dit gesprek maken we nader kennis met elkaar en kijken we wat de Bibliotheek en jij voor elkaar kunnen betekenen.