Vanaf 20 mei: zijn we weer open!

Goed nieuws! De Bibliotheek is vanaf donderdag 20 mei weer geopend. Gelukkig maar, want we hebben jullie enorm gemist.

Op maandag 17 mei kondigde het kabinet aan dat alle bibliotheken in Nederland weer open mogen. We zijn erg blij jullie weer te mogen verwelkomen. Uiteraard blijven de geldige coronamaatregelen van kracht. Daarbij is de Bibliotheek zo ingericht dat het voor alle bezoekers én medewerkers veilig is.

Actuele informatie

De maatregelen en richtlijnen voor Bibliotheken wijzigen regelmatig. Wij zorgen er voor dat de actuele informatie op onze website zichtbaar is.

Boeken lenen en terugbrengen

Je mag weer zelf boeken uitkiezen, lenen en terugbrengen. (Vergeet je pasje niet mee te nemen).
Wanneer je de Bibliotheek bezoekt, gelden de coronamaatregelen; er mag een beperkt aantal mensen naar binnen (1 persoon per 25 m2). Ook moet iedereen die naar binnen gaat zich registeren.

Verder moet iedereen die naar binnen gaat een mandje meenemen en wanneer deze op zijn, dien je buiten (op anderhalve meter afstand van elkaar) te wachten tot er weer een mandje beschikbaar is. Ook is er in de Bibliotheek een looproute aangegeven.

Registratie

Vanwege stap 2 van het openingsplan van de landelijke overheid moeten alle bezoekers zich registreren. Hiervoor hebben we een registratieformulier gemaakt dat je kunt invullen bij binnenkomst.

Leestafels en werkplekken

Daar kun je helaas nu nog geen gebruik van maken. Voorlopig zijn onze vestigingen alleen als doorstroomlocatie geopend, wat betekent dat een verblijf nog niet mogelijk is. Kranten en tijdschriften lezen, werken en studeren, printen en kopiëren hopen we zo snel mogelijk weer te kunnen opstarten.

• Dalfsen en Nieuwleusen: maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.
  • Lemelerveld: maandag en woensdag van 14.00 tot 17.00 uur.
  • Oudleusen: maandag t/m donderdag van 14.00 tot 16.00 uur.
  • Hoonhorst: maandag en woensdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Infopunt

Het Infopunt in de Bibliotheek blijft voorlopig alleen telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9 en 17 uur. Meer informatie vind je hier.

Heb je vragen?

We helpen je graag verder. Onze contactgegevens vind je hier.

We zijn ontzettend blij dat we jullie vanaf 20 mei weer kunnen verwelkomen en willen jullie graag nogmaals heel hartelijk bedanken voor al jullie begrip, geduld en steun!

Blijf gezond en let goed op elkaar, alle medewerkers en vrijwilligers van Bibliotheek Dalfsen.