Dromen over later in de Bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek

Dit jaar staat de Kinderboekenweek (6 tot en met 17 oktober) in het teken van beroepen met het thema Worden wat je wil. In kinderboeken kun je heerlijk wegdromen over jouw droomberoep.
Of je nu vier jaar oud bent of twaalf: het is altijd leuk om te fantaseren over later. Kruip voor even in de huid van een astronaut, dokter, kok of zanger. Tijdens de Kinderboekenweek kun je alles worden wat je wil!

De Bibliotheek organiseert tijdens de Kinderboekenweek leuke activiteiten om kinderen te laten dromen over later.

Voor kinderen in groep 3 en 4: Beebot en Bluebot (4 oktober in Dalfsen, 5 oktober Nieuwleusen, 6 oktober Lemelerveld en 7 oktober in Oudleusen)

Voor kinderen tussen 4 jaar en 12 jaar: Op de foto in je droombaan (13 oktober Nieuwleusen)

Kinderboekenweekgeschenk

Tiril en de Toverdrank is het Kinderboekenweekgeschenk 2021. Een spannend avontuur over een meisje dat écht kan worden wat ze wil, ze kan namelijk van gedaante veranderen. Die gave kan ze goed gebruiken in haar zoektocht naar een magische toverdrank. Tiril en de Toverdrank is geschreven door Bette Westera. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste € 12,50 aan kinderboeken.

400 x 321 Tiril

Prentenboek van de Kinderboekenweek

Mark Janssen schreef en tekende het prentenboek van de Kinderboekenweek Dromer. Het prentenboek  is vanaf 6 oktober, de eerste dag van de Kinderboekenweek, verkrijgbaar in de boekhandel voor € 7,25.

400 x 572 dromer

Meer in de bibliotheek

De Bibliotheek biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de Bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.