Nieuws | Blijf up-to-date over de Bibliotheek

Wat eet een konijn? Geen broccoli!

Wat eet een konijn? Geen broccoli!

Een groepje dreumesen en peuters komt gezellig bij elkaar op de woensdagochtend. Er is BoekStart in de bibliotheek in De Spil in Nieuwleusen. Na een klein welkomstliedje noemen de kinderen allemaal hun naam. Dan leest Karin een boekje voor. Zij verzorgt samen met Janneke, Ciska en Jannie de BoekStart ochtenden in Nieuwleusen. Karin laat de plaatjes die in het boekje staan goed zien aan alle kinderen. De kinderen zijn heel erg geïnteresseerd in het boekje en staan er met hun neusjes bovenop. Op de vragen die Karin stelt roepen ze enthousiast het antwoord. “Wie slaapt er?” “De poes!!” en “Wat voor geluid maakt een schaap?” “Bhèèè`!!”.

Ondertussen stromen er nog een paar peuters binnen met hun moeder. De andere kindjes en hun ouders of begeleiders heten hen van harte welkom. Dan gaat Ciska, net als Karin ook van BoekStart, ook voorlezen. Een boekje over een klein konijn met een echte konijnenknuffel erbij. “Wat eet een konijn?” Vraagt Ciska. “Wortels hè?” “Ja,” zegt een jongetje “geen broccoli!”

Ook ‘Klap eens in je handjes’ komt natuurlijk voorbij, met de leuke bewegingen die daarbij horen. De peuters doen dolgraag mee, anderen staan verbaast te kijken.

Na een half uurtje worden de kinderen steeds onrustiger, sommigen klimmen op de kasten waar de kinderboeken in staan, anderen springen heen en weer of wiebelen op de schoot van hun moeder. Tijd voor weer een liedje. En hup, de aandacht is er meteen weer bij. “Hoofd schouders knie en teen knie en teen,” zingt Ciska met heldere stem en alle kinderen zingen mee.

Op verzoek van de kinderen sluit de BoekStart ochtend af met ‘Olifantje in het bos’ en het vaste slotliedje waarin de kinderen afscheid van elkaar nemen. Tot de volgende keer!

Voorlezen is niet alleen een fijn moment samen, het is ook nog eens heel goed voor de taalontwikkeling van je kind. Doe mee met BoekStart Nieuwleusen en maak kennis met leuke boekjes voor je baby, dreumes en peuter.