Nederland Leest: Eén boek, duizend gesprekken

In november leest heel Nederland tijdens de campagne Nederland Leest hetzelfde boek. Dit jaar is dat De wandelaar van Adriaan van Dis. In dit boek krijgt een Nederlander in Parijs bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit. Het boek wordt gebruikt om gesprekken op gang te brengen en lezers met elkaar te verbinden in de bibliotheek.

Voor een mooie reis hoef je niet de deur uit

Vorig jaar was voor veel mensen een periode waarin het leven zich thuis afspeelde en er weinig of niet gereisd werd. Reizen hoeft gelukkig niet altijd fysiek te gebeuren. Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Ook kun je met een boek je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen.

Stap over de grens en ontmoet anderen in verhalen

Reis daarom met ons mee en kom in november naar Bibliotheek. Beleef Nederland Leest! Het thema van de campagnemaand is dit jaar Over de grens. Alle bezoekers krijgen het boek De wandelaar van Adriaan van Dis van ons cadeau! In de maand november leest dus heel Nederland hetzelfde boek.

Beleef Nederland Leest in de bibliotheek