Hendrik Jan Goos en Saskia van Aken winnen poëziewedstrijd

Tijdens de Week van de Amateurkunst (de WAK)  die plaatsvond van 11 september tot en met 18 september organiseerde samen met Kulturhus De Spil een poëziewedstrijd. Inwoners konden deelnemen aan workshops en gedichten insturen voor de expositie die in de Spil te zien was tot begin oktober. Het thema was DNA van Dalfsen. DNA van Dalfsen verbindt iedereen in de gemeente Dalfsen door verhalen van vroeger en nu en dat inspireerde de inzenders tot prachtige gedichten. Naast Rosengaerde deden ook de leerlingen van het Agnietencollege mee.

Het publiek kon tijdens de expositie stemmen op hun favoriete gedicht en koos Saskia van Aken, die elke zomer in Dalfsen verblijft, uit tot winnaar. Haar gedicht heet 'Krulletjes'. Omdat zij in de randstad woont hebben we ook een winnaar gekozen uit Dalfsen en dat is meneer Hendrik Jan Goos. Dit is zijn winnende gedicht:

De zwevende steen
Door: Hendrik Jan Goos, 88 jaar

Het is zwevend poetskatoen,

dat heb ik zelf gezien.

Opgespoten met beton,

het lijkt wel een grote ronde ton.

De gehoornde schapen

lopen eronder te blaten.

Zouden ze met elkaar praten?

Liever hadden ze echte steen gebruikt.

De Dalfsenaren hadden dat liever gezien.

Het blijft een kunst om deze kunst te begrijpen…..

Meneer Goos kreeg uit handen van directeur Jackeline Mekkes een bos bloemen en een gedichtenbundel van Toon Telligen. Hij liet ons weten deze met veel plezier te lezen. Gefeliciteerd!