Activiteiten rond Week van Lezen en Schrijven

Zo’n 2,5 miljoen volwassenen hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. En vaak missen zij ook digitale vaardigheden om goed om te gaan met een computer, smartphone en tablet. Laaggeletterdheid is een maatschappelijk probleem dat van grote invloed is op het leven van mensen. Op je positie op de arbeidsmarkt, armoede en schulden, maatschappelijke participatie en (ervaren) gezondheid.

Tijdens de Week van Lezen en Schrijven vragen honderden gemeenten, ziekenhuizen en vrijwilligersorganisaties extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. Ook de Bibliotheek doet mee en organiseert verschillende activiteiten.

Workshops ‘Begrijpelijk schrijven’ voor ambtenaren

Geen ambtenarentaal in brieven, maar iets wat 95% van de Nederlanders snapt. Ook als ze niet hoogopgeleid zijn. Ambtenaren van de gemeente Dalfsen volgen een workshop.

Meespelen met de Escape box

Ervaar hoe het voelt om laaggeletterd te zijn. En hoe kan je eraan ontsnappen?

Voorleestent: voor kinderen in Oudleusen en Hoonhorst

We gaan op pad met een tent vol verhalen.

Digitaal oefencafé

Kennismaken en oefenen met devices, apps en met ons cursusaanbod

Gedichtenwandeling

Wandeling langs poëtische en inspirerende plekken in de gemeente

Wedstrijd Stapelgedicht

Stapel boekruggen tot een gedicht

Wedstrijd Raad het boek

Wat wordt er voorgelezen?

Kijk bij Activiteiten voor de actuele data, locaties en tijden.

Kom je ook in actie?

Herken de signalen, praat erover en vraag of je iets kan doen om te helpen. Of... word taalvrijwilliger! Kom gerust eens langs bij het Taalpunt. Of bel voor info met Sabine: 06-33834681.