Kunst-Taal in de Mozaïek

tijdens de week van Lezen & Schrijven en de Week van alle Kunsten (8–18 september 2022). Tijdens de WAK week staat het Kulturhus in Lemelerveld stil bij de kunst van Taal.

Stadsdichter Jannes Kuik heeft speciaal voor de gelegenheid een gedicht gemaakt over Lemelerveld. Christa Scholten heeft hier een creatief sausje over gegoten. Het gedicht wordt op een bijzondere manier gepresenteerd in het Kulturhus.

Natuurlijk word je zelf ook uitgedaagd om te gaan dichten. In de bibliotheek kun je een stapelgedicht maken. Een gedicht gemaakt aan de hand van verschillende boektitels die je uiteraard kunt vinden in de bibliotheek. Op het gedichtenplein in de Mozaïek liggen voorbeelden en boeken klaar. Ook in de andere bibliotheekvestigingen in de gemeente Dalfsen kunnen stapelgedichten gemaakt worden.

Voor de basisschooljeugd heeft Janneke Voortman een leuke activiteit in gedachten, wat precies dat houden we nog even geheim. Maar natuurlijk heeft dit ook met dichten te maken. Dit zal plaatsvinden op maandagmiddag 12 sept tussen 15.00 en 16.00 uur. Opgeven is niet nodig, je kunt zo binnen lopen.