Taalpunt

Thema: Iedereen doet mee
Locatie: Dalfsen, Nieuwleusen, Lemelerveld
In de bibliotheek: Spreekuur, Taalcafé
Voor leeftijd: 18 jaar en ouder

Taalpunt | Beter lezen, schrijven, spreken en luisteren

In de Bibliotheek in Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld is een Taalpunt ingericht. Bij het Taalpunt kun je terecht met al je vragen over lezen, schrijven, spreken en/of luisteren. Bij het Taalpunt is regelmatig een taaldocent aanwezig en er vinden activiteiten rondom taal, lezen en schrijven plaats.

Voor wie?
Het Taalpunt is er voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven, spreken en/of luisteren. Ook voor het verbeteren van digitale vaardigheden en rekenen kun je er terecht.

Omschrijving
Maar liefst 10% van alle mensen in Nederland vinden lezen en schrijven moeilijk en willen dit graag beter onder de knie krijgen. Maar ook spreken en luisteren zijn onderdelen van taal die aandacht nodig hebben. Het Taalpunt is de plek voor het vergroten van deze vaardigheden. Ken je iemand die door het Taalpunt geholpen kan worden? Geef deze informatie door en help hem of haar verder.

 

Vragen?
Vragen over taal? Kom naar het Taalpunt Spreekuur met Sabine Sijbom. Zij is aanwezig op:

Dalfsen: dinsdag 10.00 -12.00 uur

Nieuwleusen: donderdag 10.00 -12.00 uur

 

Activiteiten met Taal 

De hele week door zijn er bij het Taalpunt activiteiten. Hieronder het overzicht. Kijk in de agenda voor de definitieve data en tijden of kom langs bij de Bibliotheek.

Inschrijven
Voor deelname aan bijeenkomsten van het Taalpunt hoef je je niet in te schrijven. Kijk in de agenda wanneer de bijeenkomsten zijn en kom langs!

Vragen?
Bel of mail met Sabine Sijbom, tel. 06 33834681; e-mailadres: .

De Bibliotheek is weer (beperkt) open! Openingstijden maandag t/m vrijdag 13.00 tot 17.30 uur in Dalfsen en Nieuwleusen. Maandag, woensdag en vrijdag 14.00-17.00 in Lemelerveld. Maandag t/m donderdag 14.00-16.00 in Oudleusen. Maandag t/m vrijdag 13.30-16.30 in Anjerpunt Hoonhorst.