Taalpunt

Thema: Iedereen doet mee
Locatie: Dalfsen, Nieuwleusen, Lemelerveld
Voor leeftijd: 18 jaar en ouder

Taalpunt | Beter lezen, schrijven, spreken en luisteren

In de Bibliotheek in Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld is een Taalpunt ingericht. Dit is een vaste, herkenbare plek in de Bibliotheek waar je terecht kunt met al je vragen over beter leren lezen, schrijven, spreken en/of luisteren. Op het Taalpunt is regelmatig een taaldocent aanwezig en er vinden activiteiten rondom taal, lezen en schrijven plaats.

Voor wie?
Het Taalpunt is voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven, spreken en/of luisteren.

Omschrijving
Maar liefst 10% van alle mensen in Nederland vinden lezen en schrijven moeilijk en willen dit graag beter onder de knie krijgen. Maar ook spreken en luisteren zijn onderdelen van taal die aandacht nodig hebben. Het Taalpunt is de plek voor het vergroten van deze vaardigheden. Ken je iemand die door het Taalpunt geholpen kan worden? Geef deze informatie door en help hem of haar verder.

Overzicht activiteiten

Vraag de Taalpuntdocent
Vragen over taal? In Bibliotheek Dalfsen is elke dinsdagochtend de Taalpuntdocent Hanneke Ardesch aanwezig (09.15 - 12.15 uur). Hanneke is elke donderdagmiddag (14.30-16.30 uur) aanwezig in de Bibliotheek in Nieuwleusen 

Activiteiten met Taal 

De hele week door zijn er bij het Taalpunt activiteiten. Hieronder het overzicht. Kijk in de agenda voor de definitieve data en tijden of kom langs bij de Bibliotheek.

Inschrijven
Voor deelname aan bijeenkomsten van het Taalpunt hoef je je zich niet in te schrijven. Kijk in de agenda wanneer de bijeenkomsten zijn en kom langs!

Vragen?
Bel of mail met de Bibliotheek: 0529-432413 (Dalfsen) of 0529-481227 (Nieuwleusen), e-mailadres: .