De Bibliotheek op school (dBos)

De Bibliotheek op school (dBos)

Vind meer artikelen over

Thema Jeugd en onderwijs
Locatie Dalfsen, Nieuwleusen, Lemelerveld, Hoonhorst
Lezen en lenen Boeken
Voor leeftijd 0-12 jaar, 18 jaar en ouder

De Bibliotheek op School | Lekker lezen op school

Het is ontzettend belangrijk dat kinderen veel lezen. Het stimuleert je verbeelding, helpt taal ontwikkelen en vergroot je woordenschat. De basisschool kan daar een grote rol in spelen als ideale lees- en mediaomgeving. De bibliotheek helpt scholen daar graag bij. Speciaal voor scholen is het landelijke programma de Bibliotheek op school (dBos) ontwikkeld. Hiermee richten de school en de Bibliotheek zich samen op het verbeteren van taalvaardigheid, leesmotivatie en informatievaardigheden. Plezier in lezen staat daarbij voorop!

Voor wie?
Het programma 'de Bibliotheek op school' is voor het bevorderen van lezen bij kinderen op de basisschool. Nadat een school besloten heeft een Bibliotheek op School te kopen, gaan de Bibliotheek en de leerkrachten samen aan het werk om een aansprekende bibliotheek op school met bijbehorend programma te maken. De Bibliotheek op School kan dus per school verschillen. 

Omschrijving
De samenwerking tussen de Bibliotheek en het onderwijs wordt onderschreven door de gemeente en bestaat uit verschillende bouwstenen, zoals een gedeelde visie, een lees- en mediaplan, dagelijks aandacht voor lezen in de les en natuurlijk een aansprekende collectie. Ook organiseren we allerlei activiteiten rond leesbevordering. Hiervoor worden de producten van de website www.bibliowijzeroverijssel.nl gebruikt.

Meer informatie
www.debibliotheekopschool.nl 
www.bibliowijzeroverijssel.nl/dalfsen

Contactpersoon: Nicolet Korenblik, jeugdspecialist. 
E-mail:  – telefoonnummer: 06–45876830.