Via deze link kunt u direct online inschrijven en afrekenen met iDeal.
Bij het inschrijven aan de balie in de bibliotheek vragen we u naar een aantal gegevens en een legitimatie. We vragen u ook of u de contributie via incasso wilt betalen. Dit is zowel voor u als de bibliotheek iets voordeliger dan contant of via een acceptgiro-kaart.
Alle leden van de bibliotheek kunnen ervoor kiezen om het abonnementsgeld te betalen via een machtiging (incasso). Het incasso van het lidmaatschap houdt in dat het lidmaatschap van dat betreffende jaar automatisch van uw rekening wordt geïncasseerd. U krijgt jaarlijks een euro korting op uw lidmaatschap van de bibliotheek. U wordt verzocht adreswijzigingen zo spoedig mogelijk door te geven.
Als uw lenerspas vermist is, kunt u een duplicaat kopen voor € 3,50. U krijgt dan een nieuw lenersnummer en de oude pas wordt geblokkeerd. Komt u hiervoor naar de bibliotheek, dan wordt dit direct voor u geregeld.
Via Mijn bibliotheek kunt u ook zelf direct uw vermiste pas blokkeren, om te voorkomen dat iemand anders er gebruik van kan maken.
Stel uw bibliotheek op de hoogte als uw (e-mail)adres wijzigt. Dan blijft u altijd op de hoogte van bibliotheekberichten, bijvoorbeeld als er een gereserveerd boek voor u klaar staat om opgehaald te worden.

Veranderingen in uw persoonlijke gegevens kunt u voor een deel zelf aanpassen in Mijn Bibliotheek.
Als u bent ingelogd, kunt u onder andere uw eigen e-mailadres aanpassen.
Voor een aantal andere wijzigingen, zoals adres- of naamswijzigingen, kunt u gebruik maken van het contactformulier of dit melden bij een volgend bezoek aan uw bibliotheek.