Via deze link kun je direct online inschrijven en afrekenen met iDeal.
Bij het inschrijven aan de balie in de bibliotheek vragen we je naar een aantal gegevens en een legitimatie. We vragen je ook of je de contributie via incasso wilt betalen. Dit kan jaarlijks en per 1 januari 2023 ook maandelijks voor € 4,25 per maand. 

Je kunt je lidmaatschap maandelijks opzeggen. Opzeggen is natuurlijk geen enkel probleem, ook al vinden we het jammer dat je weggaat. Voor een klein bedrag per maand heb je toegang tot de collectie van heel Nederland, maar je steunt ons ook in ons werk.

Wil je opzeggen? Dan kan bij de balie of via het contactformulier met het onderwerp 'Lidmaatschap'. Vermeld daarbij je naam, lidmaatschapsnummer en reden van opzeggen. We maken het dan voor je in orde.

Opgezegd, hoe gaat het nu verder?

Je kunt op ieder moment opzeggen met een opzegtermijn van een maand. De maand waarin je opzegt is de laatste maand waarin er nog geld wordt afgeschreven. De daaropvolgende maand is de laatste maand waarin je kunt lenen.

Twee voorbeelden ter illustratie:

  • Zeg je op 30 december op, dan is de afschrijving van omstreeks 20 december de laatste afschrijving. Je kunt in januari nog lenen.
  • Zeg je op 8 januari op, dan zal er omstreeks 20 januari nog een laatste keer worden afgeschreven. Je kunt in februari ook nog lenen.

Betaal je niet per maand, maar per jaar? Dan kun je jouw lidmaatschap na het eerste jaar vrij opzeggen.

Begin je ons te missen? Word dan gewoon weer lekker lid! Je kunt op ieder moment starten of stoppen met het lidmaatschap. Hopelijk tot ziens!

Alle leden van de bibliotheek kunnen ervoor kiezen om het abonnementsgeld te betalen via een machtiging (incasso). Het incasso van het lidmaatschap houdt in dat het lidmaatschap van dat betreffende jaar automatisch van je rekening wordt geïncasseerd. Je krijgt eenmalig een paraplu cadeau als je nu overstapt. Je wordt verzocht adreswijzigingen zo spoedig mogelijk door te geven.
Als je lenerspas vermist is, kun je een duplicaat kopen voor € 3,50. Je krijgt dan een nieuw lenersnummer en de oude pas wordt geblokkeerd. Kom hiervoor naar de bibliotheek, dan wordt dit direct voor je geregeld.
Via Mijn bibliotheek kun je ook zelf direct je vermiste pas blokkeren, om te voorkomen dat iemand anders er gebruik van kan maken.
Stel je bibliotheek op de hoogte als je (e-mail)adres wijzigt. Dan blijf je altijd op de hoogte van bibliotheekberichten, bijvoorbeeld als er een gereserveerd boek voor je klaar staat om opgehaald te worden.

Veranderingen in je persoonlijke gegevens kun je voor een deel zelf aanpassen in Mijn Bibliotheek.
Als je bent ingelogd, kun je onder andere je eigen e-mailadres aanpassen.
Voor een aantal andere wijzigingen, zoals adres- of naamswijzigingen, kunt u gebruik maken van het contactformulier of dit melden bij een volgend bezoek aan je bibliotheek.