Lees hier alles over vrijwilligerswerk in de Bibliotheek.

Enthousiaste verhalen

Herman werkt bij het Taalpunt

In 2017 begon Herman van Asselt uit Nieuwleusen als vrijwilliger bij het Taalpunt van Bibliotheek Dalfsen. Hij vertelt graag over dit werk en wat het voor hem en voor de mensen die hij helpt betekent.

Naar het interview

Ruud geeft de cursus Klik & TIk

Ruud Houweling is altijd docent wiskunde geweest en geeft nu de cursus Klik & Tik bij de Bibliotheek. Hij is erg enthousiast en vertelt er graag meer over.

Naar het interview

Zelf vrijwilliger worden?

De functies

In de Bibliotheek is van alles te doen. Van praktische zaken zoals het verwerken van uitgeleende en gereserveerde boeken tot het geven van trainingen, het helpen met taal of het organiseren van projecten. Er is altijd wel iets wat bij jou past. 

Meer informatie

Meld je aan

Ook vrijwilliger worden? Vul dan het aanmeldformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meld je aan

Het beleid en de regels

De Bibliotheek vindt het belangrijk dat alles rond vrijwilligers professioneel georganiseerd is. Daarom is er vrijwilligersbeleid. Ook zijn er gedragsregels en hebben we een vrijwilligersraad.

Naar de beleidsstukken

Preventiebeleid en gedragscode

Een veilige omgeving is belangrijk. Dit betekent dat, naast de aanwezigheid van een fysiek veilige omgeving en veilige materialen, men zich ook veilig moet kunnen voelen. Dit geldt voor alle mensen die voor Bibliotheek Dalfsen actief zijn en zeker wanneer we als organisatie met en voor minderjarigen of anderzins kwetsbare groepen werken. Daarom hebben we preventiebeleid met een gedragscode waar in staat hoe de Bibliotheek hier mee omgaat.

Naar het preventiebeleid met gedragscode