Ontwikkel je digitale vaardigheden in de Bibliotheek

De computer, tablet of smartphone, je kunt bijna niet zonder. Steeds meer organisaties gaan er vanuit dat ze je digitaal kunnen bereiken. Digitale vaardigheden heb je dus hard nodig. De Bibliotheek biedt daarom in samenwerking met SeniorWeb en Saam Welzijn diverse activiteiten en cursussen aan die helpen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden. 

Het cursusaanbod

In onze brochure staan alle cursussen en activiteiten vermeld. Zoals de cursus Klik & Tik, speciaal voor mensen zonder enige ervaring. Of de cursus Digisterker die je op weg helpt als het gaat om het digitaal regelen van persoonlijke zaken met de overheid.

Meer weten over onze computercursussen en -activiteiten? Neem dan telefonisch contact met ons via 0529 432413.

Klik & Tik

 

Niet iedereen doet moeiteloos mee in onze digitale maatschappij. Daarom is er een lessenserie Klik & Tik. Dit is een laagdrempelige cursus over de computer, internet en allerlei daarmee samenhangende zaken. Je gaat tijdens en na deze cursus met plezier met deze onderwerpen aan de slag!

Digisterker

In de cursus Digisterker leer je stap voor stap hoe je handig en veilig informatie kunt vinden en hoe je digitaal je persoonlijke zaken bij de overheid regelt. Versterk je digitale vaardigheden met deze cursus en doe mee.

Digi-Taalhuis

Wil je meer uitleg over gezondheid, financiën, digitale mogelijkheden voor contact met familie, omgaan met de computer, de digitale overheid en Nederlands leren? Digi-Taalhuis is een verzameling van handige websites. Zo maak je het thuis makkelijker, veiliger en leuker.

Seniorweb

 

 

De Bibliotheek is aangesloten als leslocatie bij de landelijke organisatie van SeniorWeb. Dat betekent dat wij meedoen met alle nieuwe ontwikkelingen en innovaties op het gebied van digitale cursussen en de digitale overheid.

Met de stap-voor-stapuitleg en persoonlijke computerhulp van SeniorWeb vind je je weg in de snel veranderende digitale wereld.

Vragenuurtjes

Gratis vragenuurtje georganiseerd door SAAM Welzijn en de bibliotheek voor deskundige hulp, uitleg en advies over alles wat je wilt weten over computers, internet, tablets en smartphones. Je vindt ze in ons activiteitenoverzicht.

Informatiepunt Digitale Overheid

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig.

Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom dan langs bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek. Het punt is onderdeel van Het Infopunt.

Meer vertrouwen in jezelf

Ruud Houweling is altijd docent wiskunde geweest en geeft nu de cursus Klik & Tik bij de Bibliotheek. Henny Prins heeft deelgenomen aan deze cursus in het najaar van 2020. Beiden zijn erg enthousiast over de cursus en vertellen er graag meer over.