Uitprobeerdienst Dalfsen

‘Thuis blijven met slimme technologie.’ Plezierig thuis blijven wonen is een wens van velen, ook als je door ouderdom of beperkingen kwetsbaarder wordt. Gelukkig zijn er mogelijkheden om extra passende zorg en/of ondersteuning te krijgen. Maar voordat hierop een beroep wordt gedaan kun je ook proberen zelf zoveel mogelijk zelfstandig te blijven en zelf maatregelen nemen.

Thuis blijven met slimme technologie

Slimme technologie kan hierbij steeds vaker een oplossing zijn. De mogelijkheden nemen steeds sneller toe. Denk bijvoorbeeld aan afstandsbedieningen voor gordijnen, deuren en lichtbronnen, de apps (applicaties en slimme toepassingen) met gebruik van smartphones en tablets.

De belangrijkste vraag is hierbij : ‘Welke oplossing is passend in jouw situatie?’ Bij de zoektocht daarnaar is wat hulp best handig. Daarvoor kun je de Uitprobeerdienst Dalfsen benaderen.

Als je overweegt voor jezelf of voor een ander gebruik te maken van de Uitprobeerdienst Dalfsen kun je contact opnemen met Saam Welzijn. Telefoonnummer 0529 793013 of e-mail info@saamwelzijn.nl. Je krijgt dan ondersteuning van een vrijwilliger bij het bedenken van een oplossing voor jouw vraag en voor uitleg en hulp bij het gebruik van het hulpmiddel tijdens een uitprobeerperiode. Na vier tot zes weken wordt besproken of je tevreden bent over het gebruik hiervan en of je eventueel wilt overgaan tot het aanschaffen van het hulpmiddel dat je uitgeprobeerd hebt.

De Uitprobeerdienst Dalfsen is ontwikkeld in een samenwerkingsverband tussen de gemeente Dalfsen, de Bibliotheek, de wooncorporaties Vechthorst en De Veste, de zorgorganisaties Rosengaerde, Het Zand (Hulstkampen), Carinova, ZGR (Brugstede), RIBW GO, en het maatschappelijk werk van de Kern Maatschappelijke Dienstverlening en de welzijnsorganisatie Saam Welzijn.
 

De Compaan

Wist u dat er speciaal voor ouderen een tablet is ontwikkeld? Deze tablet heet De Compaan. De Compaan is een tablet waarmee je heel makkelijk met familie en vrienden kunt communiceren, foto’s en video’s delen, berichten sturen, afspraken maken, een spelletje doen, internetten, beeldbellen of zelfs een kerkdienst van uw eigen gemeente volgen vanuit huis is allemaal mogelijk en makkelijk.

Bent u benieuwd naar de Compaan en wilt u deze vrijblijvend een maand uitproberen? Bel dan met SAAM Welzijn via 0529 793013 of e-mail naar:
info@saamwelzijn.nl.