Studiekringen

groep senioren die samen een onderwerp bestuderen

Wil je nieuwe mensen ontmoeten en tegelijk jezelf blijven ontwikkelen? Dan is een studiekring misschien iets voor jou. Bibliotheek Dalfsen geeft een platform aan studiekringen voor 50-plussers in de gemeente Dalfsen.

Omschrijving

Een studiekring is een vaste groep van tien tot vijftien mensen die één keer in de twee weken bij elkaar komt om zich te verdiepen in interessante thema’s. De bijeenkomst duurt twee uur en bevat een ‘rondje actualiteiten’, er wordt een onderwerp gepresenteerd en er is ruimte voor het delen van inzichten. Het onderwerp wordt door één van de leden van de studiekring voorbereid en gepresenteerd. De keuze van het onderwerp is vrij en wordt met elkaar bepaald. Vaak heeft het onderwerp betrekking op eigen hobby’s en interesses, of opgedane kennis en ervaring.

Meer informatie over studiekringen is te vinden op www.studiekringen50plus.nl

Voor wie?

Een studiekring is bedoeld voor mensen die samen nieuwe onderwerpen willen ontdekken, het leuk vinden zich daarin te verdiepen en met elkaar kennis en meningen willen uitwisselen. Meedoen in een studiekring is voor veel 50-plussers een uitstekende manier om nieuwe mensen te ontmoeten en actief en betrokken te blijven.

Meer informatie en aanmelden

Is een studiekring iets voor jou, of wil je er meer over weten? Geef je interesse door. Zodra een groep mensen zich heeft aangemeld nodigen we je uit voor een vrijblijvende startbijeenkomst.

Stuur een e-mail naar Erika de Weerd, e.deweerd@bibiotheekdalfsen.nl, vraag ernaar bij de balie of bel de Bibliotheek op 0529 435755.